Mainos

Gaddafi uhoaa jatkavansa hyökkäyksiä

Libyan syrjäytetyn johtajan Muammar Gaddafin arvellaan piilottelevan aavikkokaupunki Bani Walidissa. Bani Walid sijaitsee noin 150 kilometrin päässä maan pääkaupungista Tripolista.

Kapinallisten tietojen mukaan Gaddafi haluaa jatkaa sotaa aavikolle perustamastaan tukikohdasta käsin.

Tänään pitämässään puheessa Gaddafi yllytti kannattajiaan jatkamaan taistelua, vaikka parhaillaan toisaalla käydään neuvotteluja uuden Libyan perustamisesta. Libya ehti olla 42 vuoden ajan yksinvaltias Gaddafin johdossa. Valtaan noustessaan Gaddafi oli 27-vuotias.

Algerialaisen sanomalehden kerrotaan uutisoineen, että Gaddafi olisi yrittänyt tavoittaa puhelimitse Algerian presidenttiä Abdelaziz Bouteflikaa turvapaikan toivossa. Bouteflika ei vastaanottanut puhelua. Gaddafin vaimo ja kolme lasta ovat arvioiden mukaan tällä hetkellä Algeriassa.

Gaddafin tämänpäiväisen viestin välitti arabialainen uutiskanava. Gaddafin väitetään todenneen: "Emme antaudu. Emme ole naisia."

Kapinalliset kertovat kehottaneensa Bani Walidin kaupungin johtoa pidättämään Gaddafin. Kaupungista ei kuitenkaan ole vastattu kapinallisten pyyntöön.

Kapinallisten mukaan he eivät voi hyökätä Bani Walidiin, sillä moni heidän omista taistelijoistaan Benghazissa ja Zintanissa ovat kotoisin Bani Walidista, joka on Libyan suurimman heimon aluetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.