Mainos

Gaddafi uhkaili ulkovaltoja verisellä sodalla

Libyan johtaja Muammar Gaddafion uhannut verisellä sodalla, jos Yhdysvallat tai joku muu ulkovalta tunkeutuu Libyaan.

- Haluavatko ne (ulkovallat), että meistä tulee jälleen orjia kuten olimme italialaisten orjia. Me emme koskaan hyväksy sitä. Aloitamme verisen sodan ja tuhannet libyalaiset kuolevat, jos Yhdysvallat tai Nato tunkeutuu maahamme, Gaddafi jyrisi.

Gaddafin mukaan Libyassa ei ole häntä vastustavia mielenosoituksia. Sen sijaan al-Qaida-verkosto ja "maanalaiset ryhmät" lietsovat kansalaisia vastarintaan.

Gaddafin mukaan tiedot mielenosoituksissa kuolleista libyalaisista ovat suuresti liioiteltuja. Kuolleita on vain 150, hän sanoi puhuessaan kannattajilleen Tripolissa. Gaddafi ehdottikin, että YK ja Nato tutkisivat Libyan tapahtumat.

- Itä-Libyassa ei ole ollut minkäänlaisia mielenosoituksia -- ja on kummallista, että maailmalle leviää uutisia kirjeenvaihtajilta ja tv-asemilta, joilla ei ole lupa toimia Libyassa, Gaddafi sanoi.

- Uskallan väittää, että rauhanomaisia mielenosoittajia ei ole tapettu. Jos vaikkapa Amerikassa, Ranskassa tai muualla ihmiset hyökkäävät asekauppoihin ja yrittävät varastaa aseita, heidät ammutaan.

Gaddafi puhui maata nimellisesti johtavien kansankomiteoiden perustamisen vuosipäivänä tv:ssä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Katso Risto Puolimatkan juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.