Mainos

"Gaddafi luopuu vallasta tietyin ehdoin"

Kroatian entisen presidentin Stipe Mesicin mukaan Libyan Muammar Gaddafi on valmis luopumaan vallasta tietyin ehdoin. Mesic väittää saaneensa viestin suullisesti suoraan johtajalta itseltään.

Gaddafi astuu syrjään, jos Nato lopettaa ilmaiskut, Mesic sanoo. Hänen mukaansa Tripoli on yrittänyt saada viestiä julki monien eri maiden televisiokanavien välityksellä. Kroatian entisellä presidentillä kerrotaan olevan läheiset suhteet Gaddafiin.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama peräänkuulutti täydellistä muutosta ja vaati, että Gaddafin täytyy luopua vallasta. Hän kuitenkin muistutti kapinallisia, että taistelu ei ole vielä ohi.

Ranskassa poliitikot liennyttivät eilisiä puheitaan. Ulkoministeri Alain Juppe ja puolustusministeri Gerard Longuet julistivat eilen selväsanaisesti hirmuvallan aikakauden päättyneeksi.

– Libyassa tilanne ei vielä selvä, kaukana siitä, Longuet sanoi radiossa tänään.

Italian ulkoministeri Franco Frattini uskoi, että Gaddafi ja hänen poikansa saadaan kiinni pian. Hänen mielestään isän ja pojan teot pitäisi käsitellä myös kansainvälisessä rikostuomioistuimessa Haagissa.

(MTV3 - STT- AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.