Mainos

Gaddafi: Ihmisoikeudet eivät esillä Sarkozyn kanssa

Libyan johtajan Ranskan -vierailun aikana maat ovat allekirjoittaneet miljardien eurojen arvoisia kauppasopimuksia. Presidentti Sarkozy on joutunut arvostelun kohteeksi kutsuttuaan Muammar Gaddafin vierailulle.

Libyan johtaja Muammar Gaddafi on herättänyt lausunnoillaan epätietoisuutta Ranskassa, jossa hänen vierailuaan vastustetaan laajasti.

Gaddafi kiistää, että hän olisi keskustellut presidentti Nicolas Sarkozyn kanssa Libyan ihmisoikeustilanteesta. Sarkozy itse puolestaan tähdensi eilen ottaneensa asian esille Gaddafin kanssa.

-Ensinnäkään, presidentti Sarkozy ja minä emme keskustelleet näistä asioista, Gaddafi sanoi Ranskan tv:n haastattelussa.

Sarkozyn edustaja kiirehti tänään vakuuttamaan, että presidentti oli kuin olikin ottanut ihmisoikeudet esille tavatessaan Gaddafin.

Sarkozy on joutunut voimakkaan arvostelun kohteeksi kutsuttuaan Gaddafin valtiovierailulle. Ihmisoikeusjärjestöt ja vasemmisto syyttävät presidenttiä periaatteiden myymisestä kaupan alttarille. Vierailun aikana maat ovat allekirjoittaneet miljardien eurojen arvoisia kauppasopimuksia.

Sosialistisen puolueen kansanedustajat marssivat tänäänpois parlamentista vastalauseena Gaddafin vierailulle.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.