Mainos

Gabriel Suovaselle Karita Mattila -palkinto

Baritoni Gabriel Suovaselle on myönnetty ensimmäistä kertaa jaossa ollut Karita Mattila-palkinto. Suovanen vastaanotti tunnustuksen, 75 000 markkaa Kansallisoopperan Madame Butterflyn esityksen yhteydessä tänä iltana.

Kansainvälisen tähtemme, oopperalaulaja Karita Mattilan mukaan nimetty palkinto myönnetään vuosittain nuorelle suomalaiselle laulajalle. Tunnustuksen rahoittaa Valtion kiinteistölaitos. Näillä näkymin palkintoa jaetaan ainakin vuoteen 2004 saakka.

Suovanen on osoittanut suurta lahjakkuutta sekä laulajana että näyttelijänä, perustelee palkintolautakunta päätöstään. Hän on menestynyt yhtä hyvin niin koomisessa Mozart-roolissa kuin Faustin traagisena Valentinina tai Paavo Nurmen elämänkohtalon tulkitsijana. Tukholmalaissyntyinen Gabriel Suovanen on esiintynyt Kansallisoopperassa Mozartin Cosi fan tuttessa sekä Puccinin La Bohemessa. Savonlinnan oopperajuhlilla Suovanen on laulanut Gounodin Faustissa.

Suuri yleisö muistaa laulajan nimiroolistaan Helsingin olympiastadionilla esitetystä ja televisioidusta Paavo Nurmi -oopperasta. Baritoni Gabriel Suovanen on valmistunut Tukholman oopperakoulusta 1997. Suomalaiset hän hurmasi voitettuaan Timo Mustakallio -laulukilvan Savonlinnassa kesällä 1998. Mirjam Helin -laulukilvassa vuoden 1999 elokuussa hän sijoittui kolmanneksi.

Palkintolautakunnan muodostivat Karita Mattila. Kansallisoopperan pääjohtaja Juhani Raiskinen, toimittaja Hannu-Ilari Lampila sekä Valtion kiinteistölaitoksen pääjohtaja Aulis Kohvakka.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.