Mainos

G8-ryhmä kokoontuu huippukokoukseen

G8-kokous alkaa USA:ssa. Kokouksen asialistan kärkipäässä on kysymys Irakin tulevaisuudesta.

G8-maiden johtajat alkoivat kerääntyä aamulla Yhdysvaltoihin maiden huippukokousta varten. Varsinaisen kokouksen on määrä alkaa myöhemmin päivällä. Kolmipäiväinen kokous pidetään Sea Islandin lomakohteessa Georgian osavaltiossa.

Huipputapaamisen turvatoimet ovat äärimmäisen tiukat: kokoustajien turvallisuutta on valvomassa noin 10 000 poliisia ja sotilasta.

Johtavien teollisuusmaiden ja Venäjän G8-ryhmän huippukokouksessa Irakin tulevaisuus on pääroolissa. Yhdysvallat toivoo saavansa pontta kokoukseen YK:n turvallisuusneuvostosta, jonka se uskoo hyväksyvän tuoreen Irakia koskevan päätöslauselmaehdotuksen mahdollisimman nopeasti, mahdollisesti jo tänään.

Kokouksessa keskustellaan myös terrorismista ja turvallisuudesta sekä Israelin ja palestiinalaisten konfliktista. Myös maailmantalouden tila ja äskettäinen öljynhinnan nousu ovat esillä.

G8:aan kuuluvat Yhdysvaltain ja Venäjän lisäksi Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Japani ja Kanada. Tämänkertaiseen kokoukseen osallistuu myös Irakin uusi presidentti Ghazi Yawar.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.