Mainos

G8-maat sopimassa saastepäästöjen puolittamisesta

Johtavien teollisuusmaiden ryhmä G8 lupaa työskennellä yhdessä muiden maiden kanssa niin, että YK:n johdolla käytävissä ilmastoneuvotteluissa päätettäisiin kasvihuonekaasujen puolittamisesta vuoteen 2050 mennessä.

G8-maiden johtajat ovat hyväksyneet varovaisesti muotoillun julkilausuman ilmastonmuutoksesta huippukokouksessaan Japanissa.

YK:n alaisuudessa käytävät ilmastonmuutosneuvottelut on määrä saada päätökseen Kööpenhaminassa ensi vuoden joulukuussa.

Puolittamisen vertailuvuosi on Japanin pääministerin Yasuo Fukudan mukaan tämä vuosi. Ympäristöaktivistit ovat vaatineet vertailuvuodeksi vuotta 1990.

Fukudan mukaan tarvitaan myös kunnianhimoisia välitavoitteita, jotta puolittaminen 2050:een mennessä toteutuisi. Mitään lukuja välitavoitteista Fukuda ei esittänyt.

Viimevuotisessa huippukokouksessaan G8-maat lupasivat vain "harkita vakavasti" kasvihuonekaasujen puolittamista 50 vuoden kuluessa.

Japanin pääministerin Yasuo Fukudan mukaan tähän tavoitteeseen voidaan päästä vain kaikkien suurten talousmaiden tuella.

Huippukokouksessa EU-maat ovat taivutelleet Yhdysvaltoja ja Japania hyväksymään saastepäästöjen puolittamisen.

G8-maat ovat Japani, Britannia, Kanada, Saksa, Ranska, Italia, Venäjä ja Yhdysvallat.

Inflaation kiihtyminen huolestuttaa G8-maiden johtajia

G8-maiden johtajat ovat huolissaan inflaation kiihtymisestä.

Kahdeksan maan johtajat ovat päässeet yksimielisyyteen siitä, että öljyn ja ruoan hintoihin on saatava pysyvyyttä. Öljyn ja ruoan hinnat ovat kallistuneet selvästi viime kuukausina.

Useimmat G8-maiden johtajista näkevät maailmantalouden näkymät valoisina talouden epävarmuudesta huolimatta. Johtajat keskustelevat maailmantaloudesta tänään G8-kokouksen toisena päivänä Japanissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.