Mainos

G8-johtajat ovat pahoillaan mielenosoittajan surmasta

G8-maiden johtajat ovat järkyttyneitä nuoren mielenosoittajan surmasta. 1978 syntynyt mielenosoittaja oli kotoisin Roomasta.

G8-maiden johtajat ovat järkyttyneet eilen sattuneesta nuoren mielenosoittajan kuolemasta. Nuori mielenosoittaja sai surmansa mellakoissa, kun karabinieeri ampui häntä kahdesti päähän. Italian sisäministeriö on vahvistanut tapahtuman. Poliisi kertoi uutistoimisto Reutersille, että surmansa saanut mielenosoittaja oli vuonna 1978 syntynyt italialainen Carlo Giuliani, joka oli kotoisin Roomasta mutta asui nykyään Genovassa.

Giuliani ammuttiin noin kahden kilometrin päässä Ryhmä 8 -maiden kokouspaikasta. Italian sisäministeriön mukaan lisäksi yksi naismielenosoittaja sekä yksi poliisi loukkaantui vakavasti mellakoissa. Myös lehdistökeskus jouduttiin väliaikaisesti evakuoimaan pommiuhan takia.

Genovassa on meneillään G8-maiden eli johtavien teollisuusmaiden ja Venäjän kokous. Uutistoimisto Reutersin valokuvaaja kertoi nähneensä, miten puolisotilaallisiin joukkoihin kuuluva mies ampui mielensoittajaa päähän kahdesti. Ennen ampumista valokuvaaja näki, kun mielenosoittaja heitti vaahtosammuttimen poliisin autoa kohden.

Ampumisen jälkeen ampuja ajoi vielä maastoautolla mielenosoittajan päälle. Mielenosoittajat olivat varustautuneet pulloin ja pesäpallomailoin. Poliisi käytti mielenosoittajia vastaan kyynelkaasua, vesitykkejä ja pamppuja. Liki 100 mielenosoittajaa pidätettiin ja yli 60 ihmistä loukkaantui yhteenotoissa. Loukkaantuneiden joukossa oli neljä toimittajaa.

Osa mielenosoittajista pääsi noin 300 metrin päähän Palazzo Ducalesta, missä huippukokous alkoi iltapäivällä. Aktivistit yrittivät murtaa palatsin ympärille pystytetyn metalliaidan, mutta eivät onnistuneet siinä. Silminnäkijöiden mukaan noin 200 mustiin pukeutuneen ihmisen ryhmä tunkeutui pankkeihin sekä toimistoihin ja rikkoi tietokoneita heittäen niitä kadulle. Myös Genovan keskustan rautatieasemalla puhkesi perjantaina mellakka. Kaupunkiin on saapunut noin 100 000 mielenosoittajaa. Järjestystä valvoo 20 000 poliisia ja sotilasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.