Mainos

G7 ylisti kansainvälistä kauppaa

Rikkaiden teollisuusmaiden G7-ryhmä kehui tänään kokouksessaan kansainvälistä kauppaa ja taloutta tulevaisuuden mahdollisuutena ja ennusti talouden nousevan lievään kasvuun tämän vuoden loppupuoliskolla. Samalla seitsemän maan ryhmä päätti helpottaa kehitysmaiden velkojen takaisinmaksua.

Vuosikokouksessaan G7:n maiden johtajat totesivat, että alhainen inflaatio ja korkotaso sekä valuuttojen tasapaino ja kukoistava kauppa ovat talouden terveitä merkkejä. He myönsivät kuitenkin, että Euroopan maiden talouksien supistuminen ja useissa maissa vallitseva korkea työttömyys ovat haittoja, mutta jopa "Euroopassa talouksien ennustetaan nousevan kasvuun tämän vuoden loppupuoliskolla".

Teollisuusmaiden johtajat sopivat myös toimista, joilla helpotetaan köyhimpien maiden velkojen takaisinmaksua. Velkojen helpotukset kanavoidaan Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kautta. Lisäksi he kehottivat velkojamaita antamaan anteeksi yli kaksi kolmasosaa kehitysmaiden veloista.

Huippukokous antoi myös ehdotuksia YK:n toiminnan uudistamiseksi. Ehdotusten joukossa ovat mm. byrokratian vähentäminen ja kehitysavun tehostaminen.

G7:n ryhmään kuuluvat Yhdysvallat, Kanada, Japani, Ranska, Englanti, Saksa ja Italia. Ryhmän vuosikokous alkoi torstaina, jolloin maiden johtajat tuomitsivat terrorismin.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.