Mainos

G7: Venäjän velkajärjestely etenee

Venäjä on saanut Saksalta lisää maksuaikaa kahdeksan miljardin D-markan eli runsaan 24 miljardin markan lainan osalta. Järjestely koskee Venäjän neuvostoajalta periytyvää valtionvelkaa. G7-ryhmä on samalla ilmoittanut tukevansa Venäjän velkojen uudelleenjärjestelyä.

Moskova

Saksan hallituksen lehdistöedustaja kertoi sopimuksesta Japanissa jatkuvassa G8-maiden huippukokouksessa. Laina-aikaa on nyt jatkettu vuoteen 2016 saakka, kun se alunperin oli määrä maksaa takaisin vuosina 1999-2000.

Saksa on Venäjän suurin läntinen velanantaja 43 miljardilla dollarilla eli reilulla 270 miljardilla markalla. Venäjän yhteenlaskettu ulkomaanvelka kohoaa yhteensä 60 miljardiin dollariin eli 380 miljardiin markkaan.

Rikkaiden teollisuusmaiden G7-ryhmä torjui jälleen eilen ajatuksen Venäjän neuvostovelkojen anteeksiannosta. Sen sijaan se asettui tukemaan velkojen uudelleenjärjestelyä, mikäli Venäjä suostuu Maailman valuuttarahaston IMF:n talouskuuriin.
-Venäjä on maailmanmahti eikä sen kanssa toimita niin kuin kehitysmaiden kanssa. Sen sijaan Venäjän kumppanit suhtautuvat myönteisesti velkojen uudelleenjärjestelyyn maan talousuudistusten tukemiseksi, Saksan liittokansleri German Schröder sanoi Okinawan huippukokouksessa.
(STT-DPA-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.