Mainos

G7-maat ja Venäjä vaativat Karadzicin eroa

Johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmä ja Venäjä ilmoittivat tänään, että Bosnian serbijohtajan Radovan Karadzicin täytyy erota välittömästi. G7-johtajat ja Venäjän pääministeri Viktor Tshernomyrdin ilmoittivat, että he ovat tarpeen vaatiessa valmiit määräämään talouspakotteet Daytonin rauhansopimuksen vaarantavalle osapuolelle.

Lyonissa kokoustaan pitävät rikkaat teollisuusmaat eli G7-maat ja Venäjä pääsivät aamupäivällä sopuun Karadzicin ero vaativasta julkilausumasta. Julkilausumassa todetaan, että pysymällä vallassa Karadzic vaarantaa Daytonin rauhansopimuksen toteutumisen.

-Me vaadimme, että Karadzic luopuu välittömästi ja lopullisesti kaikista julkisista tehtävistään eikä vaikuta serbihallituksen päätöksiin, julkilausumassa todetaan. Erovaatimuksen jälkeen julkilausumassa ilmoitetaan, että "olemme tarpeen vaatiessa valmiita harkitsemaan talouspakotteiden käyttöönottoa rauhansopimuksen osapuolia vastaan".

Englannin ulkoministeri Malcolm Rifkind sanoi televisiohaastattelussa uskovansa, että joko Karadzic eroaa parin päivän kuluessa julkisista tehtävistään tai muuten Bosnian serbien vastaiset talouspakotteet otetaan uudestaan käyttöön.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.