Mainos

G7 ennustaa talouskasvun vahvistumista

Rikkaiden teollisuusmaiden G7-ryhmä katsoo, että maailmantalouden kasvunäkymät ovat vahvistuneet mutta riskejä on vielä jäljellä.

G7-maiden valtiovarainministerit ja keskuspankkien johtajat kokoontuivat tänään Kanadan Ottawaan pohtimaan maailmantalouden kehitysnäkymiä. Julkisuuteen tulleessa loppuasiakirjan luonnoksessa todetaan, että talousnäkymät ovat parantuneet sitten viime syksyn, mutta malttia tarvitaan. -Olemme edelleen valppaita ja jatkamme vaadittavia toimia vahvan ja kestävän elpymisen tukemiseksi, asiakirjassa sanotaan.

G7-maat kannustavat talouskriisissä painiskelevaa Argentiinaa työskentelemään läheisessä yhteistyössä Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n kanssa taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävän uudistusohjelman kehittämiseksi. Asiakirjaluonnoksessa ei kuitenkaan Argentiinan pettymykseksi luvata suoraa taloudellista lisäapua.

Myöskään köyhille maille ei luvata suoraan lisäapua, vaan rikkaat maat "korostavat tarvetta kehitysavun entistä tehokkaampaan käyttöön sekä sitoutumista järkeviin menettelytapoihin, hyvään hallintoon ja lain noudattamiseen".

G7-maita ovat Yhdysvallat, Kanada, Japani, Saksa, Ranska, Britannia ja Italia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.