Mainos

G-7-maat valmiita toimiin maailmantalouden tukemiseksi

Johtavat teollisuusmaat lupaavat ryhtyä sopiviksi katsottuihin toimiin, jos maailmantalouden näkymät edelleen heikkenevät. Ympäripyöreä lupaus sisältyy luonnokseen lausunnosta, joka on tarkoitus hyväksyä G7-ryhmän valtiovarainministereiden ja keskuspankkien pääjohtajien viikonvaihteen kokouksessa Pariisissa.

Luonnoksessa todetaan jäsenmaiden talouskasvun hidastuneen, mutta olevan edelleen elinvoimaisia. Tekstissä ei mainita Irakia, mutta todetaan "geopoliittisten epävarmuustekijöiden" kasvaneen.

Ministerit ja pääjohtajat yrittävät löytää lääkettä maailmantalouden ongelmiin Pariisissa kahden päivän ajan. Tapaaminen järjestetään Irakissa uhkaavan sodan varjossa, minkä pelätään heikentävän talouden näkymiä entisestään.

Kokoukseen osallistuvat tänään myös Euroopan keskuspankin ja EU:n komission edustajat. Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n lähteistä kerrottiin juuri kokouksen alla IMF:n olevan pudottamassa ennustetaan euroalueen tämän vuoden talouskasvusta 2,3 prosentista 1,3 prosenttiin.

Yhdysvaltain uuden valtiovarainministerin John Snow'n odotetaan selvittävän kokouksessa presidentti George Bushin alkuvuodesta julkistaman massiivisen talouden elvytyspaketin vaikutuksia. Euroopassa vastaaviin veronkevennyksiin ei ole mahdollisuutta EU:n yhteisesti sopimien tiukkojen julkisten menojen rajojen takia ja apua on kaivattu pikemminkin korkojen laskusta.

G7-ryhmään kuuluvat Yhdysvallat, Kanada, Britannia, Ranska, Saksa, Italia ja Japani.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.