Mainos

Fuusiokitaristi Mike Stern Keitelejazzin tähti

Äänekosken Keitelejazzissa esiintyvät Mike Sternin ohella muun muassa BassDrumBone sekä arabialaista luuttua soittava Rabih Abou-Khalil.

Ylihuomenna Äänekoskella alkava Keitelejazz-festivaali tarjoaa useita jazzmusiikin huippunimiä maailmalta. Festivaalin odotetuin esiintyjä on lauantaina juhlat päättävä amerikkalainen Mike Stern Band.

Sukupolvensa ehkä parhaana fuusiojazzin taitajana tunnettu Mike Stern, 54, löi itsensä läpi 80-luvun alussa comebackia tehneen Miles Davisin orkesterissa. Aiemmin hän oli luonut mainetta Blood, Sweat & Tearsissa. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Billy Cobhamin, Jaco Pastoriuksen ja Michael Breckerin yhtyeissä.

Sternin oma sooloura pääsi vauhtiin jo 80-luvulla. Huikeasta improvisaatiokyvystään tunnettu Stern on palkittu muun muassa Guitar Player -lehden vuoden parhaana jazzkitaristina. Hän on ollut kolmesti myös Grammy-ehdokkaana. Tuorein levytys on viime syksynä ilmestynyt Who let the cats out.

Virtuositeettia Keitelejazzeilla tarjoavat myös pasunisti Ray Andersonin johtama BassDrumBone ja libanonilainen Rabih Abou-Khalil, joka soittaa arabialaista lyhytkaulaista luuttua. Molemmat esiintyvät perjantaina.

Festivaali tarjoaa ohjelmaa myös vanhan rockin ystäville. Brittibändit Pirates ja Uriah Heep antavat kitaran laulaa torstaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.