Mainos

Futiskulttuuri nousee Suomessa

Suomessa eletään tänään suurinta jalkapallohuumaa aikoihin, kun Suomen maajoukkue kohtaa Venäjän MM-karsintaottelussa Helsingin Olympiastadionilla.

Peli on Suomen joukkueelle elintärkeä, sillä voitolla Venäjästä Suomi elättelee vielä toiveita pääsystä Etelä-Afrikassa ensi vuonna järjestettäviin jalkapallon MM-kisoihin.

Olympiastadion on tänä iltana ääriään myöten täynnä. MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen sanoo, että paljon yleisöä vetävät maaottelut ovat Palloliitolle elintärkeitä.

- Täysi Olympiastadion tuottaa noin puolitoista miljoonaa euroa liiton kassaan. Yksi tällainen ottelu on runsaat 10 prosenttia liiton vuosibudjetista, eli onhan näillä valtava merkitys.

Liput otteluun ovat kysyttyjä. Esimerkiksi internetin Huuto.netissä lippuja on kaupiteltu kalleimmillaan 150 euron hintaan.

Futiskulttuuri etenee pienin askelin

Illalla alkavan ottelun alla Helsingissä näkyy merkkejä todellisen jalkapallokulttuurin noususta. Suomen maajoukkueen kannattajat ry esimerkiksi järjestää tänään marssin Kampista Olympiastadionille.

Samanlainen marssi nähtiin viime viikolla ennen Suomi-Liechtenstein -peliä. Suomen kannattajat myös pelaavat tänään ystävyysottelun venäläisiä faneja vastaan.

Suomen maajoukkueen kannattajat ry:n puheenjohtajan Aapo Kuulasmaan mukaan Suomen futiskulttuuri kehittyy jatkuvasti.

- Fanikulttuuri on kasvamassa pienin askelin suuremmaksi ja suuremmaksi. Meillä on nyt pari tuhatta jäsentä, ja jäsenmäärä on suurin piirtein tuplaantunut vuoden aikana, Kuulasmaa sanoo.

Kuulasmaan mukaan futiskulttuurissa on kuitenkin vielä paljon petrattavaa.

- Suurin puute on se, että isommat matsit kiinnostaa suurta yleisöä, mutta pienempiä matseja ei myydä loppuun.

Esimerkiksi Liechtenstein-otteluun viime lauantaina myytiin vain runsaat 20 000 lippua, vaikka stadionille mahtuisi yli 36 000 ihmistä.

- Lähtökohdan pitäisi olla se, että tullaan katsomaan Suomea eikä vastustajaa. Tänä päivänä vastustaja sanelee pitkälle yleisön kiinnostuksen, Kuulasmaa sanoo.

Tuhansittain venäläisfaneja

Jalkapalloon keskittyvä Futismaailma.com -nettisivusto on järjestämässä tänään tempausta Olympiastadionille. Tempauksessa kaikkia stadionille saapuvia Suomen kannattajia rohkaistaan pukeutumaan valkoiseen. Futismaailma.com nimittää tempaustaan Kaikkien aikojen valkaisuksi.

Helsinkiin on saapunut sankoin joukoin myös venäläisiä jalkapallofaneja. Suomen Palloliitto arvioi, että Olympiastadionille on tulossa jopa 6000 venäläistä. Myös venäläistä jalkapallomediaa on saapunut Suomeen ennätysmäärä.

Suomi pelasi Venäjää vastaan viimeksi viime lokakuussa. Tuolloin Suomi kärsi Moskovassa tappion lukemin 3-0.

Ottelu alkaa Olympiastadionilla kello 20.30. Aapo Kuulasmaalla on veikkauksensa tuloksesta.

- Suomi voittaa 1-0. Jonatan Johansson tekee maalin.

INTOHIMO FUTIKSEEN PURKAUTUI MELLAKAKSI

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.