Mainos

Futiskannattaja käännytettiin lentokentällä

Kahdeksan rikollisen taustan omaavaa brittiä on käännytetty Suomesta ennen huomista jalkapallon MM-karsintaottelua. Tähän saakka kaikki käännytetyt on tavattu Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Suomen rajatarkastus on tehostanut tänään toimiaan Helsingissä pelattavan Suomen ja Englannin välisen jalkapallon MM-karsintaottelun takia. Tarkastukset tehdään Britannian kansalaisten osalta entistä huolellisemmin.

Rajaviranomaisten mukaan tänään ja huomenna saatetaan käännyttää vielä muutamia brittejä lisää. Koneellinen brittifaneja on lentänyt viime yönä Lontoosta Tallinnaan ja matkustajalistassa on muutamia huligaaneiksi tiedettyjä henkilöitä. Näin ollen käännytyksiä on odotettavissa vielä lisää.

Kirjallisen käännytyspäätöksen jälkeen käännytettäville etsitään ensimmäinen sopiva paluulento ja heidät saatetaan koneeseen.

Ensimmäinen väkivaltaiseksi arvioitu brittimies käännytettiin aamulla Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kööpenhaminasta saapuneen miehen tilillä oli useita ampuma-aserikoksia ja yksi huumausainerikos, kerrottiin Helsingin rajatarkastusosastosta.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lisäksi mm. Helsingin satamassa vahvennettiin työvuoroja. -Ne henkilöt, jotka ovat aiemmin osallistuneet väkivaltaisuuksiin jalkapallo-ottelun yhteydessä, mahdollisesti käännytetään, vakuutettiin Helsingin rajantarkastusosastosta. Myös mm. Turussa ollaan rajalla tarvittaessa valppaina Ruotsin-laivojen matkustajien suhteen. Britanniasta tulee futisfaneja kolmella tilauslennolla ja sen lisäksi tavallisilla vuorokoneilla.

Huligaanit syyniin

Helsingin rajatarkastusosaston päällikkö majuri Janne Piiroinen arvioi, että todennäköiset huligaanit löytyvät siitä brittijoukosta, joka ei ole hankkinut pääsylippujaan omien jalkapalloklubiensa kautta. Häiriköitä saattaisi olla 100-200 henkeä.

-Tällaisten "villien matkustajien" joukossa huligaaneja saattaa olla, mutta ei se automaattisesti sitä merkitse, että kaikki tällaiset matkustajat olisivat huligaaneja. Rajatarkastajilla on Suomen poliisin kautta yhteydet Britannian vastaaviin organisaatioihin, joilta saadaan tarvittaessa tietoa. Britanniasta saadaan tietoja siitä, onko tarkastettava henkilö osallistunut rähinöinteihin jalkapallo-otteluissa. Sillä perusteella tehdään arvio, vaarantaako tämä henkilö yleistä järjestystä ja turvallisuutta Suomessa. Käännyttämisperusteena käytetään ulkomaalaislain kohtaa, joka on sovellettavissa Euroopan talousalueen kansalaisiin.

Tarkastuksia tehdään jossain määrin samaan tapaan kuin aiemmin tänä vuonna Suomeen kokoontuneiden Helvetin Enkeleiden moottoripyöräjengiläisten osalta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.