Futisfanit heittivät toisiaan pulloilla ja soihduilla

Venäläiset ja suomalaiset jalkapallofanit ovat ottaneet yhteen Helsingissä.

Fanit heittelivät toisiaan pulloilla ja soihduilla, tiiliskiviäkin lensi.

Myös poliisi sai osansa soihduista.Yksi Venäjän fanikatsomossa sytytetty soihtu heitettiin ottelun loppupuolella kohti poliiseja, jotka olivat ryhmittyneet juoksuradalle kentälle ryntäämisen varalta.

Ottelun aikana poliisi joutui ottamaan kiinni katsomon eri osista 8 henkilöä.

Kaikkiaan poliisi otti kiinni 35 henkilöä, 33 poliisilain perusteella ja 2 rikosperusteisesti. Poliisilain perusteella kiinniotetuista 28 on venäläisiä ja 5 suomalaisia.

Marssi tukki liikenteen

Levottomuuksia oli niin ottelun aikana kuin sitä ennen Helsingin keskustassa.

Ennen ottelua fanit marssivat Mannerheimintietä kohti Olympiastadionia. Suomalaiset kulkivat tietä Finlandiatalon puoleista laitaa ja venäläiset vastakkaista.

Poliisi piti suomalaisia ja venäläisiä jalkapallofaneja erillään kymmenien poliisiautojen ja mellakkavarusteisten konstaapelien avulla.

Haasteita huudeltiin puolin ja toisin, mutta pääosin marssilla meno oli rauhallista ja iloista. Venäläisfaneista suurin osa on nuorehkoja miehiä, mutta mukana on myös naisia ja lapsia.

Mannerheimintien liikenne oli käytännössä tukossa fanipaljouden vuoksi.

Venäläiset jalkapallomatkaajat aiheuttivat jo iltapäivällä järjestyshäiriöitä ja nujakan Kolmen sepän patsaalla Helsingin ytimessä. Poliisi vangitsi häiriköt.

(MTV3-STT)

FANIKULKUE RIEHAANTUI MELLAKAKSI

Lue myös:

    Uusimmat