Mainos

Fundia joutui lomauttamaan 70 henkilöä

Tulipalon vaurioittama Fundian teollisuuslaitos Dragsfjärdin Taalintehtaalla joutui maanantaina lomauttamaan 70 henkilöä toistaiseksi. He työskentelivät hitsauslankatuotannossa.

Fundia Dalwire Oy:n toimitusjohtaja Johan Nyberg kertoi, että päätös palon aiheuttamista jatkotoimista tehdään viikon kuluessa. -Lomautukset koskevat tavalla tai toisella noin 70 henkeä. Mukana ovat kaikki henkilöstöryhmät. Lomautukset jatkuvat toistaiseksi, ja niiden kesto riippuu myöhemmin tehtävistä päätöksistä, hän täsmensi.

Nyberg sanoi, ottaneensa yhteyttä asiakkaisiin, ja ongelma pyritään ratkaisemaan siten, että markkinaosuudet säilyisivät. Tuhoutuneen hitsauslankahallin kohtaloa pohtimaan on asetettu työryhmä, joka tulee vertaamaan eri vaihtoehtoja. Siinä on mukana myös vakuutusyhtiön edustaja. Palon syy ei ole Nybergin mukaan vielä selvillä.

Fundian jännepunostuotanto pääsi käyntiin palon jälkeen jo sunnuntaina. Jännepunostuotanto vastaa lähes puolta tehtaan tuotannosta. Tehdas tekee lähes 30 000 tonnia hitsauslankaa ja jännepunosta vuodessa. Palon aiheuttamat vahingot ovat noin 20 miljoonaa markkaa. Tuotantokoneisto ja rakennukset oli vakuutettu. Yrityksellä on myös keskeytysvakuutus.

Tuli tuhosi Taalintehtaan Dragsfjärdissä hitsauslangan tuotantohallin ja tuotantoon tarvittavat koneet lauantaina. Fundia Dalwire Oy Ab on lankavetämö, joka kuuluu pohjoismaiseen teräskonserni Fundiaan. Sen omistaa Rautaruukki. Taalintehtaan vetämö työllistää runsaat sata henkilöä. Se on tärkeä työllistäjä paikkakunnalla.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja