Mainos

Fukushiman vaurioissa riittää korjattavaa vuosikymmeniksi

Työ Fukushiman ydinvoimala-alueen puhdistamiseksi radioaktiivisista aineista on vasta alussa, vaikka aluetta turmelleesta Japanin suurimmasta maanjäristyksestä ja tsunamista on jo kaksi vuotta.

Säteilyturvakeskuksen mukaan tilanne Daiichin voimalaitoksella on vakaa. Vaurioituneita reaktoreita jäähdytetään pumppaamalla niihin vettä, jotta niiden lämpötila pysyisi 20-35 asteessa. Vesi altistuu jatkuvasti laitoksen radioaktiivisuudelle, joten sen puhdistamisesta ja veden varastoinnista on myös huolehdittava.

Koko suunnitelma laitoksen käytöstä poistolle ulottuu vuosikymmenien päähän. Alueen jäähdyttäminen jatkuu koko projektin ajan, ja ensimmäinen varsinainen purkuvaihe, polttoaineen poisto käytetyn polttoaineen altaista on tarkoitus aloittaa tämän vuoden marraskuussa. Poisto kestää reilun vuoden, ja sitä varten ollaan jo rakentamassa suojarakennelmaa polttoainealtaiden ylle.

Toisessa purkuvaiheessa vaurioituneiden reaktorien rakennuksia puhdistetaan ja tiivistetään. Tämän vaiheen loppupuolella rakennukset täytetään vedellä.

Kolmas vaihe alkaa noin kymmenen vuoden kuluttua, jolloin on ensimmäistä kertaa mahdollista avata reaktoripiiri ja aloittaa polttoaineiden jäänteiden poistaminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.