Mainos

Fukushiman uusista vaurioista ristiriitaista tietoa

Japanista on tänään tullut ristiriitaista tietoa Fukushiman ydinvoimalan mahdollisista uusista ongelmista.

Voimalan kolmosreaktorissa pelättiin uutta vakavaa vauriota, kun voimalan työntekijöiden huomattiin altistuneen erittäin suurille säteilyannoksille, ja eilen reaktorista nähtiin nousevan savua. Viranomaiset tutkivat syytä, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Syyksi suurille säteilyannoksille epäiltiin sekä kolmosreaktorin ytimen, että myöskin reaktorin paineastian vaurioitumista.

Japanin ydinturvallisuudesta vastaava virasto ilmoitti tänään aluksi epäilevänsä, että kolmosreaktorin ydin saattaa olla vaurioitunut, mutta ilmoitti myöhemmin, että näin ei näytäkään olevan.

Lisää ristiriitaista tietoa tuli, kun ydinvoimalayhtiö Tepco ehti vahvistaa epäilyt kolmosreaktorin paineastian vaurioitumisesta.

Jos epäilyt olisivat pitäneet paikkansa, olisi niihin liittynyt aiempaa vakavampi radioaktiivisen vuodon vaara.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema brittiläinen ydinvoima-asiantuntija sanoo, ettei kolmosreaktorin paineastiassa ainakaan näyttäisi olevan vauriota.

- Jos paineastia todella olisi rikkoutunut, siitä tiedettäisiin tässä vaiheessa, sanoo ydinvoimaturvallisuuden professori Laurence Williams brittiläisestä John Tyndallin ydinvoimainstituutista.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.