Mainos

Fukushiman pelastustyöntekijät oireilevat jo pahasti: Nestehukkaa ja unettomuutta

Japanissa Fukushiman turmaydinvoimalassa työskentelevät 245 pelastustyöntekijää oireilee jo vakavasti, sanoo asiantuntija. Moni kärsii korkeasta verenpaineesta, unettomuudesta ja nestehukasta.

Työntekijöitä haastatellut epidemiologi Takeshi Tanigawa varoittaa uutistoimisto AP:n haastattelussa, että äärimmäisen stressaava työ voi aiheuttaa pelastajille sydänoireita sekä masennusta. Lisäksi pelko säteilylle altistumisesta on läsnä jatkuvasti pelastustehtävissä, muistuttaa Tanigawa.

Työntekijöillä on mahdollisuus vain lyhytaikaisiin lepohetkiin. He pystyvät peseytymään aniharvoin ja heidän ruokavalionsa on yksipuolinen.

Tepcolle jyrkät moitteet työolosuhteista

Tanigawa on sitä mieltä, että pelastajien työolosuhteet ovat pahasti ristiriidassa Japanin perustuslain kanssa. Enimmäkseen keski-ikäiset miehet tekevät työtä neljä täyttä päivää ja ovat sen jälkeen vapaalla kaksi päivää. He yöpyvät ydinvoimalan lähettyvillä sijaitsevan voimistelusalin lattialla.

Tanigawa muistuttaa, että moni miehistä menetti omaisiaan ja kotinsa tsunamissa.

Epidemiologi syyttää ydinvoimalan omistavaa Tepcoa siitä, ettei yhtiö tue tarpeeksi pelastustyöntekijöitä.

- He ovat työskennelleet jo kuukausia ilman kunnon lepoa. Tepco ja Japanin hallitus eivät ajattele näitä työntekijöitä. Heidän on tehtävä työnsä todella hyvin, mutta kukaan ei tue heitä, sanoo Tanigawa The Guardian –lehden mukaan.

Pelastajien henkilöllisyyttä ei ole kerrottu julkisuuteen. Yksi miehistä antoi kuitenkin hiljattain anonyyminä haastattelun japanilaiselle Asahi TV:lle.

- Teen töitä täällä, koska haluan pelastaa kotikaupunkini. Kuka muu tekisi tämän työn, jos me nyt päättäisimme lopettaa, mies kysyi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.