Mainos

Fukushiman lemmikit nääntyvät nälkään ja janoon - katso videot

Eläinpelastusjärjestö vaatii Japanin viranomaisia ryhtymään välittömästi toimenpiteisiin, jotta kaikki koti- ja lemmikkieläimet saataisiin pois Fukushiman alueelta.

Hachiko Coalition -järjestön mukaan kaikki säteilylle altistumattomat kotieläimet, lemmikit ja karja täytyy evakuoida alueelta välittömästi ja organisoidusti. Sen mukaan eläinten kohtelu katastrofin jälkeen on vastoin eläinsuojelulakia.

Hachiko Coalition -järjestö perustettiin alunperin auttamaan hurrikaani Katrinan uhreja. Japanin luonnon- ja ydinvoimalakatastrofin jälkeen sen toiminta käynnistettiin uudelleen, ja sen tarkoituksena on saada apua pakon edessä hylätyille kotieläimille ja lemmikeille.

Fukushiman asukkaat on evakuoitu noin 20 kilometrin säteellä ydinvoimalasta. Poistuminen tapahtui nopeasti, joten moni perhe joutui hylkäämään niin omaisuutensa kuin lemmikkinsä paetessaan kohonneita säteilyarvoja. Joidenkin arvioiden mukaan evakuoiduille alueille on jäänyt jopa 10 000 koiraa.

Japanin viranomaiset eivät ole järjestön mukaan osoittaneet tarpeeksi kiinnostusta lemmikkieläinten auttamiseen. Internetissä leviääkin järkyttäviä kuvia ja videoita nälkiintyneistä eläimistä. Moni eläin on jo kuollut joko nälkään tai janoon, sillä osa eläimistä on jäänyt aitaukseensa tai sisälle taloon.

Vapaaehtoiset pelastusryhmät ovat vieneet alueelle koiranruokaa. Samalla he ovat kertovat kuulleensa haukkumista taloista, jotka ovat olleet jo kauan ilman asukkaita.

Evakuoidut asukkaat ovat päässeet käväisemään kotonaan hakemassa tavaroitaan, mutta monen mielestä visiitti on ollut liian lyhyt karkuun päässeiden tai vapaaksi päästettyjen lemmikkien etsimiseen.

Jotkut videot ovat saaneet ihmiset jopa osoittamaan mieltä eläinten puolesta muun muassa Tokiossa.

Tiedot perustuvat Hachiko Coalition -järjestön tiedotteisiin.

(MTV3)

Eläimet odottavat apua:

Pelastusryhmä yrittää auttaa hylättyjä eläimiä:

Nainen kertoo kokemuksistaan Youtubessa:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.