Mainos

Fukushiman asukkaat uhmaavat viranomaisia: Haemme lemmikkimme turvaan

Japanissa lemmikinomistajat uhmaavat viranomaisten kehotuksia pysyä säteilyvaaran vuoksi kaukana Fukushiman ydinvoimalasta.

Fukushiman alueen asukkaita on kehotettu evakkoon 20 kilometrin säteeltä ydinvoimalasta, mutta nyt yhä useammat palaavat koteihinsa hakemaan tavaroitaan ja hoitamaan lemmikeitään, kertoo Daily Yomiuri Online.

Japanilainen eläinsuojeluyhdistys kertoo saaneensa yli kolme viikkoa sitten sattuneen järistyksen jälkeen sata hätääntynyttä puhelua lemmikinomistajilta. He pakenivat alueelta ja jättivät lemmikkinsä kotiin.

- Jätimme kissan kotiin, emmekä tiedä mitä tehdä, kertoo yhdistyksen työntekijä hätääntyneen naisen puhelusta.

Työntekijä kertoo menneensä hakemaan kissan eläinsuojaan. Naisen koti on evakuointirajan tuntumassa.

- Lemmikit ovat omistajiensa henkiselle hyvinvoinnille korvaamattoman tärkeitä. Vaikka lemmikki olisi kuollut, haluaa omistaja pitää sitä sylissään vielä viimeisen kerran, sanoo työntekijä.

- Olemme käyneet hakemassa evakuointialueelta suojaan yhteensä kuusikymmentä lemmikkieläintä, muun muassa koiria ja kissoja, kertoo eläinaktivisti.

Viranomaisten mukaan liikenne evakuointisäteen sisällä on lisääntynyt, kun asukkaat ja vapaaehtoistyöntekijät hakevat lemmikkieläinten lisäksi tavaroita.

- Vapaaehtoiset ovat säälineet koiria ja päästäneet niitä vapaaksi. Nyt omistajat eivät enää löydä lemmikkejään, kertoo paikallinen viranomainen.

Fukushiman aluehallinto onkin pyytänyt keskushallinnolta, että 20 kilometrin säteelle Fukushimasta asetettaisiin ehdoton evakuointimääräys.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.