Mainos

Fujitsun irtisanomiskiista saattaa jatkua

Metallityöväen liitto aikoo viedä kuusi vuotta sitten alkaneen oikeusjutun korkeimpaan oikeuteen. Jutussa on kyse Fujitsu Siemensin vuoden 1999 irtisanomisista, joissa ei liiton mukaan toimittu yt-lain mukaisesti.

Kiista Fujitsu Siemensin irtisanomisista saattaa jatkua korkeimmassa oikeudessa. SAK:lainen Metallityöväen liitto aikoo jatkaa noin kuusi vuotta sitten alkanutta oikeusprosessia hakemalla valituslupaa Helsingin hovioikeuden tämänpäiväiseen päätökseen.

Metalliliitto ja kymmenen muuta ammattiliittoa ovat peränneet oikeusistuimelta linjausta siitä, voiko yritys tehdä päätöksiä irtisanomisista ennen kuin palkansaajapuolen näkemyksiä on kuultu yt-neuvotteluissa. Espoolaisen Kilon tehtaan tuotannon siirtäminen Saksaan jätti työttömäksi 370 työntekijää.

Valittajien mukaan tehtaan toiminta päätettiin vuonna 1999 lopettaa ennen kuin yt-neuvotteluista annettiin esitys. Valittajat katsoivat, että yt-lain rikkominen oli suunnitelmallista ja harkittua. Liitot vaativat yhtiöltä yli kahdeksan miljoonan euron korvauksia.

Helsingin hovioikeus kuitenkin päätti, että Espoon käräjäoikeuden joulukuussa 2003 antamaa tuomiota ei ole syytä muuttaa. Hovioikeuden mielestä tehtaan toiminnan lopettamista ei ratkaistu ennakolta. Oikeus katsoi, että myös joulukuussa 1999 alkaneet yt-neuvottelut olivat todelliset.

Metalliliitto haluaa nyt saada selvyyden siitä, onko yt-lailla sekä EU:n säännöksillä mitään merkitystä ylikansallisten yritysten toimialajärjestelyissä. Puheenjohtaja Erkki Vuorenmaan mukaan asia halutaan katsoa loppuun asti, koska valittajilla on selkeä näyttö, että tehtaan lakkautuspäätös tehtiin ennen yt-neuvotteluiden alkamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.