Mainos

Fujitsu ja Mitsubishi tutkivat yhteistä kännyvalmistusta

Japanin suurimpiin kuuluvat matkapuhelintoimittajat kehittelevät 3G-yhteistyötä.

Japanilaiset elektroniikkavalmistajat Fujitsu ja Mitsubishi Electric kertoivat tänään saattavansa ryhtyä valmistamaan yhdessä kolmannen sukupolven (3G) matkapuhelimia maan johtavalle matkapuhelinoperaattorille NTT DoCoMolle.

DoCoMo on tuomassa markkinoille uutta 3G-palveluaan. Se mahdollistaa entistä monipuolisemmat matkapuhelinpalvelut kuten entistä nopeammat internetyhteydet. Kaksikko kertoi vielä selvittävänsä mahdollisuuksia yhteistyöhön ja toiminnan mahdollista laajuutta. Myös aikataulu on auki.

Fujitsu on neljänneksi ja Mitsubishi viidenneksi suurin matkapuhelintoimittaja Japanissa. Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia vahvisti viime kuussa neuvotelleensa mahdollisista 3G-matkapuhelintoimituksista DoCoMolle.

Japanilaisvalmistajilla on ollut vahva asema kotimarkkinoilla aiemman sukupolven puhelimissa, koska Japanissa on käytössä erilainen tekniikka.

Viime vuoden lopussa digitaalisten kellojen valmistaja Casio ja Japanin suurin elektroniikkayhtiö Hitachi kertoivat ryhtyvänänsä valmistamaan matkapuhelimia yhdessä. Sillä pyritään säästöihin ja parempaan markkina-asemaan kansainvälisesti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.