Mainos

Fujimori vannoo tuhoavansa Tupac Amarun

Perun presidentti Alberto Fujimori on lisännyt painostusta vasemmistolaista Tupac Amaru -sissiliikettä vastaan uhkaamalla tuhota koko järjestön, kun panttivankidraama Limassa päättyy. Sissit pitävät yhä hallussaan yli 70:tä panttivankia Japanin suurlähetystössä Perun pääkaupungissa.

-Tämä ei jää rankaisematta, Fujimori vakuutti Bolivian-vierailullaan eilen. Hänen mukaansa koko järjestöä odottaa täydellinen tuho. Samalla hän vakuutti jatkavansa taisteluaan kaikkia Perussa olevia sissijärjestöjä vastaan. -Hajanaisia ryhmiä on vielä olemassa...tämä hallitus aikoo löytää ja tuhota ne, hän sanoi.

Kummatkin osapuolet ovat sanoneet olevansa valmiit neuvottelemaan kriisin rauhanomaisesta ratkaisusta. Fujimori on kuitenkin torjunut neuvottelujen aloittamisen ennen kuin sissit luopuvat päävaatimuksestaan eli noin 400 vankilassa olevan jäsenensä vapauttamisesta.

Viime päivinä poliisi on tuonut rakennuksen läheisyyteen konekivääreillä varustettuja joukkojenkuljetusajoneuvoja ja yrittänyt kaikilla muillakin tavoilla hermostuttaa sissejä. MRTA sieppasi alunperin satoja panttivankeja tunkeuduttuaan lähetystöön joulukuun puolivälissä. Myöhemmin he ovat vapauttaneet suurimman osan vangeista hyvän tahdon eleenä, mutta pitävät edelleen 73:a vankia hallussaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.