Mainos

Fujimori syytteeseen joukkomurhasta

Perun kongressi syyttää maan entistä presidenttiä Alberto Fujimoria joukkomurhasta. Kongressi toivoo syytteen pakottavan Japanissa nykyisin asuvan Fujimorin palaamaan oikeudenkäyntiin Peruun.

Perun kongressi päätti myöhään eilen yksimielisesti syyttää maan entistä presidenttiä Alberto Fujimoria joukkomurhasta. Kongressin mukaan Fujimori tiesi vasemmistolaisten murhista presidenttikaudellaan vuosina 1991 ja 1992. Kongressi toivoo, että syytteet pakottavat Japanissa maanpaossa elävän Fujimorin palaamaan kotimaahansa.

-Karkotuksen mahdollisuus on paljon konkreettisempi, kun kyseessä on vakava rikos ihmisyyttä vastaan. Se tarkoittaa, että kaikilla mailla on velvollisuus ja vastuu tapauksen tutkimisessa ja Fujimorin kiinniottamisessa, sanoi syyteharkintaa johtanut Perun valtionsyyttäjä Roland Gamarra.

Japani ei ole toistaiseksi suostunut luovuttamaan Fujimoria, koska tällä on sukujuurien kautta saatu Japanin kansalaisuus.

Fujimori toimi Perun presidenttinä 1990-2000. Hän pakeni Japaniin viime marraskuussa lahjontaskandaalin nostattaman kohun myötä. Fujimorin kaudella armeijan perustama kuolemanpartio teloitti useita vasemmistokapinallisia. Vankilassa istuva Perun entinen turvallisuuspäällikkö Vladimiro Montesinos on sanonut kuulusteluissa toimineensa Fujimorin ohjeiden mukaisesti.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.