Mainos

Fujimori kiisti huhut vallankaappauksesta

Perun presidentti Alberto Fujimori kiisti eilen huhut mahdollisesta sotilasvallankaappauksesta, vaikka maa onkin ajautunut sisäpoliittisen kriisin partaalle entisen tiedustelupäällikön Vladimiro Montesinosin yllättävän kotiinpaluun jälkeen.

Fujimori vakuutti, että hän on yhä maan johdossa ja asevoimat on hänen hallinnassaan.

-Asevoimat on hallinnassani ja torjun kaikki mahdollisuudet siitä, että perustuslaillinen järjestys voitaisiin kumota, hän sanoi ja torjui samalla opposition vaatimukset omasta erostaan. Hän kuvasi tilannetta Perussa "rauhalliseksi, turvalliseksi ja vakaaksi".

Perussa nousi eilen huoli vallankaappauksen mahdollisuudesta, kun korruptiosta kiinni jäänyt, entinen tiedustelupäällikkö Vladimiro Montesinos palasi pakomatkalta Panamasta maanantaina. Myöhemmin eilen Fujimori sekä Perun puolustusministeri, armeijan ylin päällikkö ja ilmavoimien päällikkö lähtivät yllättäen sotilaskoneella Liman sotilaslentokentältä.

Paikallisen radion mukaan seurue lensi tapaamaan Montesinosia. Montesinosin aikaansaama korruptioskandaali sai Fujimorin ilmoittamaan syyskuussa ennenaikaisten presidentinvaalien järjestämisestä. Fujimori aikoo itse vetäytyä presidentin tehtävistään ensi heinäkuussa.

Montesinosin uskotaan yleisesti pitävän Perun asevoimia hallinnassaan kulissien takana. Monet perulaiset epäilevät jopa, että Montesinos on tehnyt Fujimorista itselleen nukkehallitsijan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.