Mainos

Fujimori johdossa Perun presidentinvaaleissa

Perun presidentti Alberto Fujimori näyttää olevan voittamassa niukasti eiliset presidentinvaalit. Alustavien ennusteiden mukaan Fujimori oli saamassa noin 48 prosenttia äänistä, kun opposition pääehdokas Alejandro Toledo oli jäämässä runsaaseen 40 prosentin kannatukseen.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella 50 prosenttia äänistä, järjestetään kesäkuussa toinen kierros. Toledo ja viisi muuta presidenttiehdokasta syyttivät kuitenkin tuloksia peukaloiduiksi. Toledo nimittäin johti kilpaa vielä muutama tunti sen jälkeen, kun vaalihuoneistot suljettiin. Ovensuukyselyjen mukaan Toledo olisi ollut saamassa muutaman prosenttiyksikön enemmän ääniä kuin Fujimori. Kun ensimmäiset ennusteet julkaistiin, oli Fujimori kuitenkin kiilannut laskennan kärkeen. Toledo ilmoittikin aikovansa marssia kannattajineen kaduille osoittamaan mieltään, jos Fujimorin voitto vahvistetaan.

Toledo oli ennen vaaleja tehdyissä mielipidemittauksissa suositumpi kuin Fujimori. Vaaleja epäiltiin ennakolta epärehellisiksi. Niin ulkomaiset kuin paikallisetkin vaalitarkkailijat havaitsivat väärinkäytöksiä jo vaalitaistelussa. Fujimorin johtamaa Peru 2000 -liikettä syytetään valtion varojen käyttämisestä vaalikampanjaan sekä vastustajien pelottelusta. Fujimori tavoittelee jo kolmatta presidenttikauttaan.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.