Mainos

FT: USA varoittaa EU:ta purkamasta Kiinan asevientikieltoa

Financial Times -lehti kirjoittaa USA:n uhkaavan keskeyttää sotilasteknologian toimittamisen Eurooppaan, mikäli EU luopuu asevientikiellostaan Kiinaan.

Euroopan unioni on vaarassa ajautua isoon riitaan Yhdysvaltain kanssa, jos unioni purkaa 15 vuotta kestäneen asevientikiellon Kiinaan, raportoi brittiläinen Financial Times -lehti.

Lehti lainasi uutisessaan Yhdysvaltain puolustusministeriön korkea-arvoista viranomaista. Lehden mukaan Yhdysvallat on uhannut keskeyttää sotilasteknologian toimittamisen Euroopan puolustusteollisuudelle, jos EU kumoaa kiellon.

- Tässä puhutaan siitä, kuinka kiinalaisia autetaan tappamaan amerikkalaisia aiempaa tehokkaammin. Eurooppalaisten ei pitäisi tehdä näin. Tässä on siemen suurelle tappelulle, viranomainen sanoi.

Kiinan vastaisesta asevientikiellosta sovittiin 1989, kun Kiina tukahdutti verisesti Tiananmenin aukion demokratiamielenosoituksen. EU-johtajat päättivät aiemmin joulukuussa pidetyssä huippukokouksessa "olevansa poliittisesti valmiita" kumoamaan kiellon, mahdollisesti kesäkuuhun mennessä. Samalla he kuitenkin vaativat, että Kiinan on kunnioitettava ihmisoikeuksia ja alueellista vakautta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.