Mainos

FT: Suomi tuudittautumassa tasaiseen talouskasvuun

Talouslehti Financial Timesin huomenna ilmestyvässä Suomi-liitteessä pohditaan Suomen talouskasvua ja muita maan tulevaisuuteen vaikuttavia asioita.

Suomi on nyt tienristeyksessä, jossa se voi joko tarttua tulevaisuudessa väijyviin ongelmiinsa tai tuudittautua tasaiseen talouskasvuun. Muun muassa tällaisia mietteitä esitetään brittiläisen talouslehden Financial Timesin Suomi-aiheisessa liitteessä, joka ilmestyy huomenna.

-Suomen kannattaisi alkaa toimia jo nyt eikä reagoida vasta sitten, kun seuraava taloudellinen kriisi on jo alkanut, sanoo Pohjoismaista kirjoittava FT:n toimittaja David Ibison.

Financial Times

Suomen talous kasvoi vuonna 2006 kuusi prosenttia, mikä on Ibisonin mukaan merkki siitä, että maa on toipunut hyvin 1990-luvun alun lamasta. Samoin bruttokansantuote on noussut vuosittain 3,4 prosenttia vuosina 1994-2005, mikä ylittää esimerkiksi Britannian ja Yhdysvaltojen kasvun. Kuitenkin esimerkiksi työllisyys kasvaa vuosittain vain 0,4 prosenttia, mikä on vain hieman yli OECD-maiden keskiarvon.

Liitteessä ruoditaan monia Suomen tulevaisuuteen vaikuttavia asioita, jotka ovat läsnä jo nyt. Kuinka selvitä esimerkiksi ongelmista, joita väestön ikääntyminen ja työikäisten määrän väheneminen aiheuttavat? Entä kuinka houkutella uusia maahanmuuttajia töihin maahan, jossa on "korkeat verot, mutkikas byrokratia" ja jonka imagoa luonnehditaan kylmäksi?

Maan poliittisesta johdosta puheenvuorot annetaan presidentti Tarja Haloselle ja valtiovarainministeri Jyrki Kataiselle, joiden haastatteluissa pohditaan muun muassa pohjoismaisen hyvinvointimallin merkitystä ja tulevaisuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.