Mainos

FT: Lasten eliittiesikoulupaikoista kilpaillaan tosissaan Yhdysvalloissa

Jopa esikoulujen pääsykokeisiin järjestetään valmennusta Yhdysvalloissa, kirjoittaa Financial Times.

Niin sanotut leikkivalmentajat auttavat lapsia pääsemään New Yorkin eliittiesikouluihin. Hintalappu valmennukselle on noin 350 euroa tunnilta. Eliittiesikoulujen lukuvuosimaksutkin voivat olla jopa 30 000 euron luokkaa.

Päästäkseen eliittiesikouluun neljävuotiaiden lasten tulee osallistua leikkiryhmään, jossa opettajat testaavat heidän akateemista kyvykkyyttään ja sekä sosiaalista ja tunneälyä. Testissä arvioidaan myös lasten sanavarastoa, motorisia kykyjä ja matemaattisuutta. Myös vanhempia haastatellaan.

Financial Timesin mukaan vanhemmat yrittävät Yhdysvalloissa epätoivoisesti saada lapsensa parhaisiin esikouluihin ja kouluihin, koska ne nähdään portteina parhaisiin yliopistoihin. Joihinkin eliittiesikouluihin pääsee sisälle kuitenkin vain viisi prosenttia hakijoista.

New Yorkissa onkin alettu tarjoamaan taaperoille leikkivalmennusta, joka auttaa lasta menestymään esikoulujen pääsykokeissa.Leikkivalmentajat kiinnittävät huomiota ennen kaikkea lasten käytöstapoihin ja käyttäytymiseen leikkitilanteissa. Valmentajat järjestävät erilaisia tilanteita nähdäkseen miten lapset reagoivat ja tekevät vanhemmille parannusehdotuksia.

Leikkivalmentajien mukaan pääsy eliittiesikouluun voi kaatua jo siihen, että lapsi välttelee katsekontaktia tai kävelee varpaillaan.

Valmennuspalveluja ostavia vanhempia on kritisoitu siitä, että he ulkoistavat tehtävänsä ja asettavat pienille lapsille liikaa paineita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.