Mainos

FSB:lle vakoillut haluaa turvapaikan Suomesta

FSB:lle vakoillut kansalaisjärjestöaktiivi Aleksandr Novikov on uutistoimisto AFP:n mukaan saanut Suomesta kieltävän päätöksen turvapaikka-anomukselleen. Nyt mies on AFP:n tietojen mukaan Suomessa Rovaniemellä ja pelkää joutuvansa palautetuksi Venäjälle.

Novikov hankkiutui vuonna 2006 venäläiseen kansalaisjärjestöön Yhdistyneeseen kansanrintamaan ja toimitti sieltä tietoja Venäjän turvallisuuspalvelulle FSB:lle. Yhdistynyt Kansanrintama OGF on shakkimestari Garri Kasparovin perustama Kreml-kriittinen järjestö, joka kuuluu Toinen Venäjä -liikkeeseen.

Järjestöstä vavhistetaan STT:lle, että Novikov on osallistunut järjestön toimintaan ja raportoinut siitä viranomaisille.

- Novikov todella osallistui tapaamisiin ja mielenosoituksiin säännöllisesti. Sain kuvan, että hän tavoittelee helppoa elämää. Ehkäpä siksi hän kertoi FSB:lle maksua vastaan, mitä järjestössämme tapahtuu, kertoo OGF:n Moskovan-koordinaattori Lalita Tsaria.

- Ei hän silti mitään salaisuuksia päässyt kertomaan, sillä olemme aivan tavallinen, laillinen järjestö, eikä meillä ole mitään salaisuuksia. Hän ilmeisesti kalasteli tietoja joistakin mahdollisista provokaatioista, Tsaria hymähtää.

Viimeisen kerran Aleksandr Novikov oli yhteydessä järjestöön noin vuosi sitten. Sen jälkeen hän lähti ulkomaille, järjestön tietojen mukaan joko Tanskaan tai Ruotsiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.