Mainos

Fryckmanin sukeltajat loikkasivat

Liikemies Peter Fryckmanin sopimus suomalaisen Idäntie Ky:n sukellusryhmän kanssa on rauennut. Idäntie teki sunnuntaina uuden yhteistyösopimuksen ruotsalais-tanskalaisen C-Star-ryhmän kanssa, ja siirsi tukialus Tutkan viinakaljaasi Jönköpingin luota Rauman satamaan.

Idäntie katsoo, että Fryckman on laiminlyönyt velvoitteitaan. Tutka luovutti paikkansa sovinnolla C-Star-ryhmälle, joka aikoo nostaa suurella nosturillaan koko kaljaasin arvokkaine viinoineen merenpohjasta.

Tutkan päällikkö Jarkko Kaari kertoi, että Idäntie huoltaa merellä nostotöissä olevia aluksia ja toimii jatkossa majoitus- ja muonitustehtävissä.
-Jos tanskalaisten nostoyritys ei onnistu, jatkamme vanhaan tapaan Tutkalla samanlaisia sukelluksia kuin aiemminkin eli tynnyri ja pullo kerrallaan, Kaari kertoi.

Idäntie on suomalainen yritys, joka huolehtii puutavarakuljetuksista, mutta hoitaa myös sukellustehtäviä. Sillä on ollut sukelluksissa tähän asti käytetty kalusto ja henkilöstö. Idäntie on vuokrannut ml. Tutkan tehtävää varten. Fryckman on ollut toiminnan rahoittaja.

C-Star-ryhmä on ruotsalais-tanskalainen ja sen rahoittajat ovat ulkomaalaisia. Heidän joukossaan lienee myös kreikkalaisia.

Kumiveneellä sopimaan

Hylyn luona Rauman edustalla on viime päivinä puhaltanut melkoinen tuuli. Se laantui joksikin aikaa, mutta nousi uudelleen ja kääntyi lounaasta etelään.

Aamupäivällä C-Star-ryhmän tukialuksesta nähtiin lähtevän kumivene kohden ml.Tutkaa. Veneessä oli toinen ruotsalaisryhmän nokkamiehistä. Yhteistyösopimus Idäntien kanssa allekirjoitettiin Tutkalla. Sopimus mukanaan mies palasi oman ryhmänsä luo. Sen jälkeen Tutka alkoi valmistella lähtöä ja oli sunnuntaina iltapäivällä Rauman satamassa.

Idäntie Ky:n taholta korotetaan, että sopimus Fryckmanin kanssa raukesi, koska Fryckman oli yrityksen mukaan selkeästi laiminlyönyt velvoitteitaan.

Vakka-Suomen käräjäoikeus määräsi perjantaina hylylle ruotsalais-tanskalaisen C-Star-ryhmän pyytämän väliaikaisen turvaamistoimen. Sen mukaan suomalainen ryhmä olisi voitu velvoittaa poistumaan paikalta.

Jönköpingissä on samppanjapulloja sekä viini- ja konjakkitynnyreitä. Alus löytyi viime kesänä. Se upposi 1916 ja makaa 60 metrin syvyydessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.