Mainos

Fryckmanille vankeustuomio

Liikemies Peter Fryckman on tuomittu puolentoista vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa.

Fryckman, Peter


Vankeustuomion lisäksi Fryckman joutuu maksamaan korvaukset, jotka korkoineen ovat noin 200 miljoonaa markkaa. Kyse oli 80-luvun lopun Kouri-kauppoihin liittyvästä jutusta, joka ehti olla käräjäoikeudessakin vireillä jo seitsemän vuotta.

Kyse on todellisesta maratonjutusta. Alunperin juttua vetänyt oikeudenpuheenjohtajakin ehti kuolla kesken käsittelyn.Tänään käräjäoikeus tuomitsi Fryckmanille puolitoista vuotta ehdotonta ja kahdelle muulle miehelle alle vuoden ehdolliset tuomiot.

Talousrikosjuttu nivoutuu 80-luvun niin sanottuihin Kouri-kauppoihin, joissa Kansallispankki käytti Fryckmanin yhtiöitä Yhdyspankin nurkanvaltaukseen. Niissä syntyi viitisenkymmentä miljoonaa markkaa voittoa, jotka siirrettiin verottajalta turvaan.

Lisäksi kolmikolle kertyy maksettavaa oikeuden määräämistä korvauksista. 50 miljoonan markan potti on kasvanut runsaassa kymmenessä vuodessa korkoa niin, että summa on nyt noin 200 miljoonaa markkaa.

Viime vuoden marraskuussa Fryckman sai kahden ja puolen vuoden ehdottoman tuomion talousrikoksista, joissa tekaistulla kaupalla oli siirretty kuusi miljoonaa yhtiöltä toiselle. Tämän päivän Ilta-sanomat kertoo, että Fryckman itse on parhaillaan Etelä-Afrikassa malarian kourissa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.