Mainos

Fryckmania vaaditaan oikeudessa liiketoimintakieltoon

Parhaillaan vankilassa olevaa liikemies Peter Fryckmania vaaditaan Helsingin käräjäoikeudessa liiketoimintakieltoon.

Kihlakunnansyyttäjä Harri Tiesmaan mukaan Fryckman on onnistunut pyörittämään liiketoimintaa myös vankilasta, joten kiellon saamiselle voimaan olisi pikainen tarve.

Tiesmaa esitteli tänään oikeudessa tukun epäiltyjä kirjanpitorikoksia, joita ei kuitenkaan vielä käsitellä rikoksina vaan vain perusteena liiketoimintakiellon asettamiselle.

Etelä-Afrikasta Suomeen luovutettua Fryckmania ei kansainvälisen sopimuksen mukaan voida syyttää täällä uusista rikoksista ennen kuin siihen on saatu lupa Etelä-Afrikan viranomaisilta. Lupapyyntö on jo tehty, mutta luvan saaminen voi viedä pitkäänkin.

Liiketoimintakieltovaatimuksena jutun käsittely aloitettiin nyt syyttäjän vaatimuksesta. Vastapuoli yritti vielä oikeudessa estää käsittelyn vetoamalla siihen, että tapaus on kansainvälisen sopimuksen tarkoittama rikosasia. Väite kuitenkin hylättiin, koska tapauksen todettiin olevan elinkeinovapauden menettämistä koskeva eli ei rikosoikeudellinen asia.

Jutun käsittely jatkuu huomenna ja perjantaina. Kuultavana on useita todistajia. Esimerkiksi perjantaina kuullaan puolustuksen paikalle kutsumaa todistajaa Etelä-Afrikasta. Oikeus tekee päätöksensä mahdollisesti jo perjantaina käsittelyn lopuksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.