Mainos

Fryckmania odotetaan Suomeen viikon sisällä

Liikemies Peter Fryckman saattaa saapua Suomeen viikon sisällä.

Liikemies Peter Fryckmanin asiamiehen Jukka Lundénin mukaan Fryckmania odotetaan Etelä-Afrikasta Suomeen viikon sisällä. Lundénin mukaan Fryckman on suostunut luovutukseen, koska hän uskoo saavansa lyhennettyä hänelle määrättyä neljän vuoden vankeusrangaistusta merkittävästi.

-Fryckmanin tarkoituksena ei alun perinkään ollut pakoilla rangaistusta, vaan vain vaikuttaa ajankohtaan jolloin se pannaan täytäntöön. Hän ei katsonut enää tarpeelliseksi pitkittää tuloaan Suomeen, joka olisi kuitenkin tapahtunut lähiaikoina, sanoi Lundén tänään.

Lundén ei halunnut arvioida, kuinka lyhyeksi Fryckman uskoo tuomionsa muodostuvan. Vankilatuomion lykkäyksen mahdollisuuteen Lundén ei usko, sillä Fryckman on joutumassa vankilaan heti, kun hän tulee Suomeen.

Ei valitusta luovutuspäätöksestä


Fryckman on ollut pidätettynä Etelä-Afrikassa perjantaista lähtien. Eteläafrikkalainen alioikeus määräsi eilen, että hänet luovutetaan Suomeen. Fryckmanilla olisi vielä ollut noin kaksi viikkoa aikaa valittaa tuomiosta. Jos valitusta ei tule, Etelä-Afrikan oikeusministeri vahvistaa luovutuspäätöksen. Jos päätöksestä olisi valitettu, seurauksena olisi saattanut olla kuukausien oikeusprosessi.

Lundén uskoo, että luovutus etenee tästä eteenpäin nopeasti. Hänen mukaansa Etelä-Afrikan käytännöt eivät vaadi odottamaan valitusajan umpeutumista, vaan luovutus voidaan tehdä jo ennen sitä.

-Toimenpide tulee todennäköisesti Etelä-Afrikassa kansallisella tasolla voimaan kohtuullisen nopeasti. Uskoakseni myös oikeusministeriö ja KRP tulevat toimimaan nopeasti.

Odotamme Fryckmania Suomeen jo viikon sisällä, sanoi Lundén.

Lunden kertoi keskustelleensa asiasta tänään liikemiehen eteläafrikkalaisen asiamiehen kanssa.

(MTV3-STT)

Rikollisten luovutusprosessi maasta toiseen toimii hyvin, sanoo hallitusneuvos Hannu Taimisto oikeusministeriöstä. Hänen mukaansa sellaisia maita, jotka toimisivat rikollisten "turvasatamina" ei enää ole.

(Huomenta Suomi 27.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.