Mainos

Fryckman valittaa vankeustuomiostaan

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut liikemies Peter Fryckmanin vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä kavalluksesta. Fryckman ilmoitti Suomen Tietotoimistolle myöhään iltapäivällä, että hän aikoo valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Jutussa oli kyse Wäino Aaltosen tiellä Helsingin Kulosaaressa sijaitsevan asunnon osakekirjoista. Oikeuden mukaan Fryckman oli kieltänyt osakekirjojen olevan itsellään eikä ollut luovuttanut niitä ulosottoon.

Osakekirjoja alettiin etsiä 2005, kun toisen puolen omakotitalosta omistava Fryckmanin entinen vaimo halusi myydä talon. Nainen sai Fryckmanilta vaihtelevia vastauksia osakekirjojen sijainnista.

Bulvaanin väliintulo

Kun osakkeita yritettiin kuolettaa 2008, amerikkalainen yritys ilmaantui käräjäoikeuteen suomalaismiehen välityksellä osakekirjojen kopioiden kanssa ja esti kuolettamisen. Tämä mies sai nyt neljä kuukautta ehdollista avunannosta törkeään kavallukseen.

Myöhemmin hovioikeus piti väitettä osakekirjojen panttaamisesta tälle amerikkalaisyritykselle epäuskottavana ja kuoletti osakekirjat.

Oikeus katsoi Fryckmanin anastaneen hallussaan ollutta omaisuutta ja samalla rikkonut tätä omaisuutta koskevaa viranomaiskieltoa.

Liikemies Fryckman on 2000-luvulla tuomittu aiemmin talousrikoksista ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.