Mainos

Frida Kahlon kuolemasta 50 vuotta

Kahlon sukulaiset myyvät taiteilijan nimellä nimikkotuotteita aurinkolaseista hartiahuiveihin.

Meksikossa juhlistetaan Frida Kahlon merkkipäivää viidellä näyttelyllä, neljällä taiteilijasta kertovalla kirjalla sekä nimikkotuotemerkillä.

Taitelijan kuolemasta tuli tällä viikolla kuluneeksi 50 vuotta.

Frida Kahlo, joka tunnettiin myös kommunistijohtaja Lev Trotskin hyvänä ystävänä, on joutunut kaupalliseen pyöritykseen. Taiteilijan perhe on muun muassa tehnyt tämän nimikirjoituksesta rekisteröidyn tavaramerkin.

Tällä viikolla markkinoille tuli myös Frida Kahlo -mallisto, johon kuuluu hartiahuiveja, jalokiviä ja aurinkolaseja. Mallistoa puuhaavan Pinedo Kahlon mukaan taiteilijan perheellä on oikeus käyttää tämän nimeä kaupallisiin tarkoituksiin. Frida Kahlo -tuotteiden hinnat nousevat 100 dollarista ylöspäin.

Taiteilija itse ei elinaikanaan saanut yhdestäkään maalaamastaan taulusta 300 dollaria enempää.

- On yllättävää, että hänestä on tehty kaupallinen tavaramerkki, kritisoi perheenjäsen, valokuvaaja Christa Kahlo, jonka mukaan Frida itse oli kiihkeä kommunisti.

Frida Kahlon sukulaiset eivät ole perineet taiteilijan teoksia, eikä heillä ole niiden suhteen mitään oikeuksia. Maalaukset perinyt Fridan aviomies Diego Rivera on lahjoittanut ne säätiölle.

75-vuotias kaupparatsu Pinedo Kahlo on myös julkaisemassa kirjan, jossa väitetään Diego Riveran edistäneen vaimonsa kuolemaa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja