Frederikin kärhämä etenemässä poliisille – nyt puhuu bussinkuljettaja

Laulaja Frederik ja paikallinen bussinkuljettaja ajautuivat lauantaina kärhämään Rovaniemen lentokentällä. MTV.fi haastatteli molempia osapuolia.

Laulaja Frederik ja Rovaniemen lentokentällä ollut bussinkuljettaja joutuivat outoon kärhämään lauantaina. Tilanne alkoi siitä, kun Frederik oli pysähtynyt autollaan kentän eteen lastatakseen bändinsä keikkakamoja.

Bussinkuljettaja oli ojentanut laulajaa siitä, että kyseiseen kohtaan ei kentällä saa pysäköidä. Frederikin mukaan mikään ei kieltänyt pysähtymistä. Tilanne kärjistyi sanaharkkaan.

MTV.fi tavoitti sekä Frederikin että bussinkuljettajan kertomaan tilanteesta. Osapuolten näkemykset tilanteesta eriävät huomattavasti toisistaan.

– Pyysin Frederikiä siirtämään autoaan, koska hän oli jättänyt sen väylälle, josta asiakkaiden pitäisi päästä kulkemaan. Frederik alkoi siitä huutamaan minulle ja joka toinen sana hänellä oli kirosana. Hän myös puhui minulle rasistiseen sävyyn, bussinkuljettaja kertoo.

– Tämän bussinkuljettajan mielestä me emme olisi saaneet purkaa kamojamme siinä kentän edessä, vaikka ei siinä mitään kieltoa ollut. Hän käyttäytyi kuin paikan omistaja ja huusi ja raivosi, Frederik kuvailee.

Tilanne kärjistyi

Lopulta tilanne kärjistyi vakavammaksi. Frederikillä ja bussinkuljettajalla on molemmilla omat näkemyksensä tapahtuneesta. Frederikin vuokraamaan autoon tuli tilanteessa lommoja.

– Frederik painoi kaasua ja ajoi minua kohti. Hän oli uhkaillutkin asialla. Polveni osui autoon ja siihen tuli mustelma, minulla on lääkärin lausunto siitä. Tässä vaiheessa koputin konepellin päälle, en tahallani hakannut autoa, bussinkuljettaja kertoo.

– Äijä kävi auton kimppuun. Ilmeisesti hänellä meni kuppi nurin, kun totesin hänen olevan ”Putinin kavereita”. Hän hakkasi ja potki autoa, hyvä ettei käynyt minun kimppuuni. Istuin pysähtyneessä autossa, kun hän sanoi, että en mene mihinkään. Eihän kenelläkään ole oikeutta hypätä auton eteen ja hakata sitä, Frederik kuvailee.

Bussinkuljettaja: Rikosilmoitus tehty

Bussinkuljettaja kertoo tehneensä poliisille suullisen rikosilmoituksen Frederikistä lauantaina.

– Käyn vielä sunnuntaina poliisiasemalla allekirjoittamassa ilmoituksen.

Frederik kertoo, että poliisista ollaan oltu yhteyksissä häneen.

– Minua on kuulusteltu, poliisista soitettiin ja he tekivät pikakuulustelun. Kai sitten joku on tehnyt ilmoituksen, joten poliisi tutkii asiaa.

Frederik itse ei ole lähestynyt poliisia asialla.

– Minulla oli neljä miestä autossa todistamassa tilannetta ja olihan siellä silminnäkijöitäkin. Autovuokraamo hoitaa auton vauriot ja siihen liittyvät korvaukset.

Bussinkuljettaja pitää niin ikään tiukasti kiinni näkemyksestään.

– Kyllä kentällä on kamerat, joista tilanteen voi tarkistaa.

Molemmat osapuolet epäilevät toisen ainakin osittain lavastaneen tilanteen vahingot hyväkseen. MTV.fi ei tavoittanut poliisia vahvistamaan osapuolien kertomuksia ja vaatimuksia.

Kärhämästä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat