Frederikin asuntopiina päätökseen – vuokralaisen tuhot tulivat kalliiksi

Kihlakunnansyyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen laulaja Frederikin asuntoa koskevassa vahingonteossa.

Laulaja Frederikin, oikealta nimeltään Ilkka Sysimetsän, asuntopiina sai alkunsa lokakuussa 2012, jolloin hän osti omistusasunnon Helsingistä. Kerrostaloasuntoa kaupattiin erikoisella ilmoituksella, jonka mukaan uuden omistajan piti häätää asunnossa oleva vuokralainen itse.

Frederik tarttui tarjoukseen, osti asunnon ja sai vuokralaisen häädettyä. Maaliskuussa 2013 Frederik vieraili asunnossa seuraavan kerran ja kohtasi ikävän yllätyksen, sillä asunto oli tuhottu täysin.

Frederikin mukaan vahinkoa aiheutui 25 000 euroa. Hänen mukaansa asuinhuoneistossa oli rikottu sähköjohtoja, pistorasioita, lattioita, valaisimia, keittiön viemäröintiä, seiniä ja väliovia. Törkeästä vahingonteosta epäilty vuokralainen kiisti teon.

Tuhot tulivat kalliiksi

Kihlakunnansyyttäjä Kimmo Virtanen on tehnyt asiassa syyttämättäjättämispäätöksen joulukuussa 2014. Päätöstä perustellaan sillä, ettei asiassa ole näyttöä rikoksesta tai todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn tueksi.

Syyttäjän mukaan on jäänyt epäselväksi, kuka asuntoa on vahingoittanut. Asiassa kuultujen henkilöiden kertomusten perusteella asunnossa on asustellut useita henkilöitä ja asunnossa on käynyt myös paljon vierailijoita. Epäillyn osallisuuteen vahingonteoista ei ole syyttäjän mukaan saatu riittävää näyttöä.

Frederikillä olisi mahdollisuus nostaa syyte asiassa, mutta sitä hän ei aio tehdä. Laulajan mukaan mies on nimittäin varaton.

– Olen itse jokaisen pennin remonttiin sijoittanut, enkä ole penniäkään saanut. En saanut muuta kuin hajotetun kämpän. En voi viedä asiaa oikeuteen, koska en sitä kuitenkaan enää voittaisi, Frederik kommentoi asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Ilta-Sanomille.

Lue myös:

    Uusimmat