Frederik asuntopainajaisestaan: Tupakantumppeja metrin korkuinen kasa

Laulaja Frederikin parin vuoden takainen omistusasuntopainajainen on edennyt syyteharkintaan. Laulaja toivoo tapauksestaan varoittavaa esimerkkiä.

Laulaja Frederikin asuntokaupat muuttuivat pari vuotta sitten ikäviksi, kun miehen ostaman asunnon entisen asukkaat eivät suostuneet poistumaan asunnosta. Entiset vuokralaiset laittoivat asunnon täysin hajalle, ja nyt mies yrittää saada tihutöistä vastuussa olevalta mieheltä korvauksia teosta oikeusteitse. Ilta-Sanomat uutisoi tänään tapauksen edenneen syyteharkintaan.

MTV.fi tavoitti Frederikin kommentoimaan tapausta Kanarialta. Akkujaan lataillen ja keikkaillen helmikuuta auringossa viettävä mies muistaa parin vuoden takaiset tapahtumat yhä hyvin.

– Siellä oli viisi kännistä äijää laittaneet koko kämpän alkutekijöihinsä. Jääkaapit revitty irti, ovet hajotettu vasaralla, seinii ja lattioihin puhkottu reikiä, lavuaarit kiskottu irti, mies luettelee mittavia tuhoja.

– Kaiken lisäksi koko kämppä oli pilleripulloja ja tupakantumppeja täynnä! Niitä tumppeja oli metrin korkuinen kasa, joten voit kuvitella sen hajun. Kattokin oli nikotiinista keltaisenaan, mies puuskahtaa.

Entiset vuokralaiset myös uhkailivat Frederikiä sekä kasvotusten että asuntoon jättämissään töhryissä.

– Seiniin oli kirjoitettu mustilla kirjaimilla sellaisia törkeyksiä, että jouduin maalaamaan seinät seitsemään kertaan, että sain ne lopulta peittoon.

Varoittava esimerkki

Frederik toivoo, että tekijät saataisiin vastuuseen ja korvaamaan tekonsa. Mies kunnosti asuntoa itse poikansa, ystävänsä ja ulkopuolisen urakoitsijan avulla useiden kuukausien ajan. Remonttikustannukset kohosivat Frederikin mukaan noin 30 000 euroon – itse tehdyn työn kustannuksia miehen on vaikea arvioida.

– Kannoimme sieltä kaksi lavallista tavaraa ulos. Tuntui kuin olisi rakentanut koko asunnon alusta asti uudelleen. Tästä pitäisi saada esimerkkitapaus, jotta tuollaiset saataisiin kuriin!

Nyt asunto on kunnossa, mutta sen kohtalo on yhä auki. Frederik on harkinnut laittavansa asunnon vuokralle tai muuttavansa siihen mahdollisesti joskus itse. Taloyhtiössä miehellä olisi ainakin valmiina ystävälliset naapurit.

– Täytyy harkita, mitä teen. Taloyhtiön muut naapurit tulivat silloin asuntoa remontoidessani ihan kädestä pitäen kiittämään minua, kun sain sen siellä aiemmin majailleen remmin talosta ulos. He olivat niiden takia olleet jo myymässä omia asuntojaan, Frederik kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat