Mainos

Franks: Irakin johto kuollut tai pakosalla

Yhdysvaltain armeijan mukaan Irakin johtoon kuuluvia henkilöitä on yrittänyt paeta ulkomaille. Liittouman joukot ovat saaneet listan 55:stä paenneesta irakilaisesta, jotka pitää vangita tai surmata.

Irakin kukistunut hallinto on joko kuollut tai pakosalla, arvioi Yhdysvaltain Irakin-sotaoperaation komentaja, kenraali Tommy Franks.

- Tämä koskee Saddamin hallintoa Irakin sisällä. Joko he ovat kuolleet tai juoksevat niin helvetisti, Franks sanoi Bagramin lentotukikohdassa Afganistanissa.

Franks vakuutti länsiliittouman joukkojen edelleen etsivän tiiviisti presidentti Saddam Husseinia ja hänen lähimiehiään Irakissa. Apuna ovat tiedustelutiedot, joiden turvin etsintöjä jatketaan eri puolilla Bagdadia ja Irakia. Franks puhui toimittajille vierailullaan länsiliittouman tukikohdassa.

Yhdysvaltain johtamat joukot jatkavat Afganistanissa edelleen talebanien ja Osama bin Ladenin al-Qaida-verkoston jäsenien etsintää. Liittouman joukot kukistivat ääri-islamilaisen Taleban-hallinnon toissa vuoden lopussa. Talebanien rippeiden vastarinta ei ole koventunut viime aikoina, Franks sanoi.

Kenraali Brooks yhtyy näkemykseen

Myös kenraali Vincent Brooks sanoi tänään tiedotustilaisuudessa, että Yhdysvallat epäilee irakilaisjohtajien yrittävän päästä ulkomaille. Brooksin mukaan liittouman joukot ovat saaneet listan 55:stä paenneesta irakilaisesta, jotka pitää vangita tai surmata. Toistaiseksi Saddamin ja hänen lähipiirinsä kohtalosta ei ole tietoa.

Prikaatikenraali Vincent Brooksin mukaan Irakin johtajien uskotaan yrittävän paeta Syyriaan tai muihin lähiseudun maihin. Brooksin mukaan amerikkalaisjoukot valvovat kuitenkin muun muassa valtatie 11:n rajanylityspaikkaa Syyriaan Jordanian rajan tuntumassa.

Liittouman joukot ovat löytäneet pohjoisirakilaisesta Tikritin kaupungista piilotettuina viisi pienlentokonetta, joiden epäillään kuuluvan pakeneville Irakin johtoon kuuluville henkilöille.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.