Mainos

Frankfurtin kirjamessuilla liki 300 000 kävijää

Frankfurtin kirjamessut päättyivät hyvissä tunnelmissa. Messuilla kävi viiden päivän aikana 279 325 kävijää.Erityisesti Yhdysvaltojen ja Englannin kansainvälisten oikeuksien myyjät ja ostajat olivat tyytyväisiä. He luonnehtivat messuja parhaiksi vuosiin, koska edellisvuosia leimasivat talouskriisit ja tietty epävarmuus, mutta nyt bisneksessä oli taas potkua. Myös saksalaiset näytteilleasettajat olivat tyytyväisiä syntyneisiin kauppoihin.

172 000 neliön tiloissa oli 7 539 näytteilleasettajaa 111 maasta ja erilaisia tilaisuuksia järjestettiin noin 3 000. Yleisö pääsi ammattilaisille tarkoitetuilla 5-päiväisille messuille vain lauantaina ja sunnuntaina, joten kirjailijavieraitakin oli vain vähän ja hekin etupäässä isäntämaa Saksasta. Paikalla oli kuitenkin joitakin kansainvälisiä kirjailijatähtiä kuten Jonathan Franzen, Bret Easton Ellis ja Ken Follett, jotka vetivätkin sitten isoja väkijoukkoja.

Messujen kunniavieraana oli tällä kertaa Argentiina. Sillä oli myös oma näyttelypaviljonki, jossa esittäytyi 70 argentiinalaiskirjailijaa. Ensi vuonna sama kunnia on Islannilla. Suomen vuoro on vuonna 2014.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.