Mainos

Frankensteinmainen syväjäädytys kuohuttaa USA:ssa

Ihmisiä syväjäädyttävästä Alcor -säätiöstä kirjoitettu kirja herättänyt kohun Yhdysvalloissa. Alcorissa aiemmin työskennelleen Larry Johnsonin mukaan säätiön toiminnassa on piirteitä, jotka saattavat tuoda mieleen tarinat tohtori Frankensteinin kokeista. Johnson on kirjoittanut kokemuksistaan sensaatiokirjan nimeltä Frozen -jäädytetty.

Erikoista yritystoimintaa

Alcor on Scottsdalessa, Arizonassa toimiva säätiö, joka syväjäädyttää ihmisiä maksusta. Koko ruumiin syväjäädytys maksaa 150 000 dollaria ja pelkän pään 40 000. Ideana on säilöä ruumis tai pää nestemäisessä typessä liki -200 asteen lämpötilassa.

Ihminen herätettäisiin takaisin elämään sitten kun lääketiede on edennyt niin pitkälle, että henkilön tappanut tauti tai tapaturma, kuten myös jäädytyksestä koituneet tuhot pystytään korjaamaan. Pelkän päänsä säilöneet saisivat uuden kropan kloonaamalla sen omista soluistaan.

Suomalaiset tietävät varsin hyvin, mitä tuhoja routa saa aikaan. Samanlaisia vaurioita se saa aikaan myös ihmisruumiissa. Alcorilla ennustetaan, että tulevaisuudessa tuhot voitaisiin korjata pienillä nanoroboteilla, jotka ruiskutettaisiin potilaaseen. Mitään näistä teorioista ei tietenkään ole testattu käytännössä, eikä ketään ole onnistuttu palauttamaan takaisin elämään.

"Säätiössä omituisia työntekijöitä"

Ensihoitaja Larry Johnson palkattiin Alcorille vuonna 2003. Kirjassa kerrotaan säätiön omituisista työntekijöistä, jotka ovat sopineet itsensä syväjäädyttämisestä ja jopa asuvat siksi säätiön tiloissa. Kirjassa kerrotaan myös, kuinka Johnson ohjaa puhelimessa poikaa ruiskuttamaan kuolleeseen isäänsä veren hyytymistä estäviä aineita.

Johnson todistaa, kuinka huonosti ruumiin kuljetus on järjestetty. Esimerkiksi muuttoautolla Los Angelesista Scottsdaleen kuskattu vainaja oli ehtinyt maata kuumassa autossa koko päivän.

Larry Johnson kauhistelee myös, kuinka epäammattimaisesti syväjäädytysleikkaus on järjestetty. Leikkaussalissa on yleisöä naureskelemassa ja ottamassa valokuvia vainajasta.

Williamsin hirvittävä kertomus

Johnsonin hirvittävin kertomus koskee baseball-tähtipelaaja Ted Williamsia. Miehen pää irrotettiin ruumiista vasaralla ja taltalla ja asetettiin jäätymään ylösalaisin tonnikalapurkin päälle. Pää jäätyi purkkiin kiinni. Johnsonin mukaan työntekijä yritti irrottaa päätä purkista iskemällä sitä jakoavaimella. Avain osui Ted Williamsin jäätyneeseen päähän, josta sinkosi kappaleita ympäri huonetta.

Syytöksiä myös ympäristörikoksista

Larry Johnson syyttää Alcoria myös ympäristörikoksista. Johnsonin mukaan työntekijät hävittivät aidsiin, syöpään ja muihin sairauksiin kuolleiden vainajien myrkyllisiä eritteitä dumppaamalla ne viemäriin.

Hän kertoo myös julmista eläinkokeista - kuinka täysin terve koira tapetaan ja siihen kokeillaan jäädytysaineita.

Alcor kiistää väitteet

Alcor kiistää Johnsonin väitteet. Johnsonin uskottavuutta heikentää myös se, että hän yritti veloittaa netissä 20 dollaria Ted Williamsin irtopäästä otetuilla kuvilla.

Makaaberilla tavalla kiehtovaa luettavaa Frozen toki on. Ja mitä syväjäädytettyjen ihmisten takaisin elämään palauttamiseen tulee, sitä on verrattu todennäköisyyteen siitä, että hampurilaisesta saataisiin jälleen elävä lehmä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.