Mainos

Franck ylikapellimestariksi Belgiaan?

Mikko Franck sanoo, että hänen valintansa Belgian kansallisorkesterin ylikapellimestariksi ei ole vielä täysin varmaa. Neuvottelut kuitenkin ovat enää viimeistä silausta vailla.

Franckin mukaan mitään papereita ei ole allekirjoitettu, vaikkakin neuvottelut Belgian kansallisorkesterin kanssa ovatkin loppusuoralla. Asia varmistunee hänen arvionsa mukaan kahden, kolmen viikon sisällä. Orkesterin hallitus on vasta antanut orkesterin johtoportaalle valtuutukset päättää neuvottelut Franckin kanssa.
-Siltä osin tämä ei ole aivan varma asia, se on vasta melko varma, Franck korjaa STT:n nimityksestä saaman tiedotteen sisältöä. Nimityksestä kerrottiin myös eilen belgialaisessa Le Soir -lehdessä.

Toisin kuin tiedotteessa mainitaan, Franckin kausi alkaisi elo-syyskuussa. Ei siis heinäkuussa, jolloin kapellimestari lomailee.
-Aluksi aloitetaan kolmella vuodella, sen jälkeen katsotaan, kestävätkö he enää minua tai minä heitä ja sitten voidaan miettiä jatkoa.
-Olen johtanut (kyseistä) orkesteria pari kertaa aikaisemmin, viimeksi kuukausi sitten. En olisi tässä tilanteessa, jos minusta ei tuntuisi siltä, että sen kanssa olisi mahdollisuus saada hyviä tuloksia ylikapellimestarikauden aikana.

Franck kertoo neuvotelleensa vuodesta 1997 saakka yli kymmenen eri orkesterin kanssa ja ne neuvottelut ovat aina syystä tai toisesta katkenneet.
-Kertoo siis paljon, että nyt ollaan jo neuvotteluissa näin pitkällä.

Orkesteriin tulossa uutta verta

Franckin mukaan Belgian kansallisorkesteri on juuri tällä hetkellä hyvin mielenkiintoisessa vaiheessa. Parin vuoden sisällä siellä on vaihtunut tai vaihtuu noin 15-17 muusikkoa luonnollisen eläkepoistuman kautta. -Sikäli siinä yhdistyvät kaksi asiaa, vanhat perinteet ja uuden veren sisään tuominen. Orkesteri on siinä mielessä tietyssä vedenjakajavaiheessa. Olen tehnyt heidän kanssaan hyviä konsertteja ja heidän kanssaan on hyvä tehdä töitä. Myös Brysselissä oleva konserttisali on yksi Euroopan ja maailman parhaimmista. On mukavaa, että oma kotisali on sen mukainen, että siellä on miellyttävää tehdä töitä.

Ohjelmistosta Franck haluaa mahdollisimman monipuolisen. Hän sanoo tekevänsä yhdessä orkesterin kanssa parin vuoden suunnitelman loppukeväästä, jos nimitys etenee loppuun saakka. Pysyvää muuttoa Brysseliin Franck harkitsee myöhemmin.

Mikko Franck on vasta 21-vuotias, mikä on harvinaisen nuori ikä ylikapellimestarille.
-En ajattele sitä. Tarkoittaahan ylikapellimestariksi ryhtyminen sitoutumista, mutta sen ei tarvitse olla negatiivinen asia. Niin käy, kun kaksi osapuolta, on se sitten elämässä tai työasioissa, katsovat että haluavat sitoutua joksikin aikaa yhteen ja tehdä mahdollisimman hyvää työtä yhdessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.