Mainos

France Telecom etenee TeliaSoneran piirittämisessä

Ranskalainen teleoperaattori France Telecom jatkaa tunnustelujaan TeliaSoneran ostamiseksi. Ranskalaisyhtiön julkaiseman tiedotteen mukaan se on käynyt keskusteluja TeliaSoneran kanssa, mutta varsinaiset neuvottelut eivät ole alkaneet.

Neuvottelut ovat kuitenkin ilmiselvästi lähestymässä, sillä France Telecom luonnosteli perjantaina jo kaupan rahoittamista. Myös muut lausunnot kertoivat kiinnostuksen olevan vakavaa.

France Telecom arvioi, että yhtiöt jakavat saman näkemyksen alan kehittämisestä. France Telecomin mielestä TeliaSoneran yksityistäminen tarjoaa mahdollisuuden kauppaan.

Ruotsin valtio omistaa TeliaSonerasta 37,3 prosenttia ja Suomen valtio 13,7 prosenttia. Yhdessä osuus on siten 51 prosenttia. Sekä Ruotsin että Suomen hallituksilla on valtuudet myydä TeliaSoneran osakkeet.

France Telecomin talousjohtaja Gervais Pellissier kertoi perjantaina sijoittajille, että yhtiö aikoo rahoittaa TeliaSoneran oston kassavaroillaan sekä ottamalla lainaa. Aiemmin France Telecomin on kerrottu suunnittelevan osakevaihtoa.

Pellissier vakuutti sijoittajille, että yhtiö jatkaa osinkojen kasvattamista. Osinkojen supistuminen kaupan seurauksena on ollut päähuoli sijoittajien keskuudessa, mikä on johtanut France Telecomin osakekurssin jyrkkään laskuun.

Pellissier myönsi, ettei yhtiö kykene pitämään velkaantumisastettaan asetetussa tavoitteessa kaupan toteutuessa. Hänen mukaansa tavoitteen ylittäminen on kuitenkin väliaikaista.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.