Mainos

Foxconn aikoo vähentää 200-300 henkilöä

Hollolassa ja Lahdessa kännyköiden muoviosia valmistava Foxconn Oy aloittaa yt-neuvottelut 200-300 henkilön vähentämiseksi.

Matkapuhelimien muoviosia valmistava Foxconn Oy aikoo irtisanoa 200-300 työntekijää Hollolan ja Lahden tehtailtaan. Yhtiö ilmoitti työntekijöille yt-neuvotteluista, jotka on määrä aloittaa juhannusviikolla. Neuvottelut koskevat yhtiön tiedotteen mukaan Suomen toimintojen yhdistämistä ja siitä aiheutuvia vaikutuksia henkilöstön määrään.

Foxconn, entinen Eimo, työllistää Lahdessa ja Hollolassa yhteensä noin 600 henkilöä. Lisäksi sen palveluksessa on määräaikaisia sekä vuokratyöntekijöitä. Yhtiö siirtyi kaksi vuotta sitten taiwanilaisomistukseen.

Yt-neuvottelut koskevat tehtaiden koko henkilökuntaa. Niiden aloittamista perustellaan lyhyessä tiedotteessa kustannustehokkuudella, kilpailukyvyn parantamisella sekä tehokkaalla kapasiteetin käytöllä.

Ilmoitus tuli työntekijöille yllätyksenä.

- Löysin tiedotteen aamulla kahvihuoneesta. Asiasta ei ole meille luottamusmiehille aiemmin puhuttu. Tunteet käyvät kuumina ja ilmoitus vie työntekijöiltä viimeisetkin motivaation rippeet, sanoi varapääluottamusmies Jani Glad.

Toimintojen yhdistäminen merkinnee Gladin mukaan joko Hollolan tai Lahden tehtaan lakkauttamista.

- Asiaa ei kuitenkaan aamupäivän tiedotustilaisuudessa tarkemmin kommentoitu, kertoi Glad.

Kevään lakkoa selvitellään vielä

Foxconn Oy:n tehtailla kevättalvella kaksi viikkoa kestänyt lakko on johtamassa oikeustoimiin.

Kemianliitto haluaa selvittää paitsi varsinaista työehtosopimusta koskevaa kiistaa myös yrityksen johdon toimintaa sekä poikkeuksellisen runsasta vuokratyövoiman käyttöä.

Foxconn on vaihtanut työnantajaliittoa Kemianteollisuudesta Teknologiateollisuuteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.