Fox News julkaisi Isisin teloitusvideon: ”Kuvottavaa jopa heidän standardinsa tuntien”

Yhdysvalloissa republikaanimyönteisenä uutiskanavana tunnetun Fox Newsin päätös julkaista Isisin raaka teloitusvideo on saanut runsaasti arvostelua osakseen.

Fox News julkaisi kokonaisuudessaan verkkosivuillaan 22 minuuttia pitkän videon, jossa terrorijärjestö Isis polttaa jordanilaispanttivangin elävältä. Lisäksi yhtiö julkaisi televisiossa kuvan hetkestä, jolloin panttivanki on sytytetty tuleen.

Pääosin kaikki suuret uutiskanavat ovat kieltäytyneet julkaisemasta mitään osia yhdestäkään Isisin levittämistä julmista teloitusvideoista. Myös terroristiasiantuntijat ovat sitä meiltä, ettei videoita tule julkaista, koska tämä on juuri terroristien tavoite.

– Fox kirjaimellisesti tekee työtä al-Qaidan ja Isisin tiedotusosastoille levittämällä laajalti heidän videoitaan, sanoo terrorismitutkija Malcolm W.  Nance CNN:n haastattelussa.

CNN-uutiskanavan toimitusjohtaja Tony Maddox tuomitsee kilpailijansa toimet.

– Videon julkaisulla ei saavuteta mitään, toteaa Maddox.

Niin ikään brittiläisen The Guardian -lehden uutispäällikkö Stuar Millar arvostelee jyrkästi Foxin julkaisupäätöstä.

– Tiedän, ettei meidän pitäisi odottaa Fox Newsiltä suuria, mutta raakalaismaisen Isisin snuff-elokuvan julkaiseminen on jopa heidän standardinsa tuntien  todella kuvottavaa, tviittasi Millar.

Fox Newsin varajohtaja John Moody perustelee yhtiön päätöstä sillä, että näin lukijoille annetaan mahdollisuus nähdä, kuinka raakalaismaisesta terroristijärjestöstä on kyse.

– Uutissivujemme lukijat voivat itse päättää, haluavatko he katsoa tätä järkyttävää sisältöä vai eivät, sanoo Moody.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja