Mainos

Fouganthinen epäillään paenneen poliisia jo Vantaalla

Lapissa, Laanilassa eilen kiinnijäänyt elinkautisvanki Nikita Fouganthine (ent. Juha Valjakkala) tuodaan tänään pääkaupunkiseudulle. Komisario Juha Juurinen Vantaan poliisista kertoo, että vankia on lähdetty kuljettamaan ja hänen pidättämisestään on määrä päättää tänään.

- Todennäköisesti häntä päästään kuulustelemaan huomenna, Juurinen sanoo.

Poliisi tutkii, mitä rikoksia paon aikana on tapahtunut. Fouganthinen epäillään ajaneen poliisia karkuun Vantaalla jo ennen lähtöään pohjoiseen. Fouganthinen käyttämä valkoinen pakettiauto oli varastettu Raahen suunnalta. Ilmoituksen mukaan auto vietiin lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välisenä aikana.

Nikita Fouganthine rikkoi valvotun koevapauden ehtoja, kun vankilan lauantai-iltana tekemässä valvontatarkastuksessa todettiin ettei Fouganthine ollut asunnossaan. Elinkautisvanki Fouganthine suorittaa uudentyylistä valvottua koevapautta.

Koevapauden ehtojen rikkominen ei ole rikos. Etelä-Suomen aluevankilan johtaja Marjatta Kaijalainen kuitenkin arvelee, että Fouganthine rikkoi koevapauden ehtoja niin paljon, että hän joutunee suljettuun laitokseen.

- Ensi sijassa tutkitaan tämä valvontamääräyksen rikkominen ja koevapauden peruuttaminen. Poliisiraportin jälkeen selvitetään tämä rikollisuuteen liittyvä puoli, oikeudellisen yksikön johtaja Paavo Siltanen rikosseuraamusvirastosta kertoo.

Siltasen mukaan elinkautisvanki rikkoo valvottua koevapautta nyt ensimmäistä kertaa, eikä valmista mallia seuraamuksista ole. Valvottua koevapautta on sovellettu aikaisemmin kahden elinkautisvangin kohdalla.

- Viime vuonna valvotussa koevapaudessa oli toistasataa vankia, joista viisi jouduttiin peruuuttamaan esimerkiksi alkoholinkäytön takia, kertoo Siltanen rikosseuraamusvirastosta.

Fouganthinen on päästä ehdonalaiseen vankeuteen heinäkuussa. Vankilan johtaja Kaijalaisen mukaan omapäinen reissu ei muuttane tätä aikataulua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.